Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Złoty łancuszek- gdzie można tanio kupić? - Norwegia

Czytali temat:
2 Posty
Marek Kanor
(kalwaj)
Wiking
Witam,
Wracam wkrótce do Polski i chciałem się dowiedzieć gdzie można kupić jakiś niedrogi prosty złoty łańcuszek na szyje albo sygnet na prezent? Najlepiej najlepiej z tax free. Będę wdzięczny za pomoc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
kalwaj napisał:
Witam,
Wracam wkrótce do Polski i chciałem się dowiedzieć gdzie można kupić jakiś niedrogi prosty złoty łańcuszek na szyje albo sygnet na prezent? Najlepiej najlepiej z tax free. Będę wdzięczny za pomoc

w Polsce kup, jest taniej.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Marek Kanor
(kalwaj)
Wiking
W Polsce nie zdążę, więc może jakieś propozycje ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
W tureckim lub pakistanskim "jubilerze". W Norwegii zloto nie jest modne ani nawet "mile widziane" i prawie nikt nie nosi, chyba ze biale.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
38 Postów

(krystyna_stavanger)
Nowicjusz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Hilton napisał:

Jesli natomiast chodzi o zloto, to kilku Norwegow powiedzialo wprost, ze zloto to tutaj obciach

pewnie w stolycy= Oslo
bo buraki gdzie indziej to mają inne zdanie Paris
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
janek > popieram!
Hilton nie ma racji,bo spotykam codziennie mase norków z jakims tam gadzetem ze złota!
Sam osobiscie mam i nie uwazam sie za jak to kolezanka nazwała "obciach, nie mile widziane, nie modne"

Poza tym złoto to rzecz normalna w dzisiejszych czasach i nie jest to jakas ekstrawagancja lub przepych......
Tylko na wsi chamy patrza,ze jak ktos ma złotą bransoletke np.to jakis bogaty "bamber"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
237 Postów
iwona .
(ivka111)
Stały Bywalec
Norki nie nosza zlota bo ich moze nie stac i zal dupe sciska ze inni nosza a oni nie!! zloto jest piekne... ale tylko to noszone z klasa i nie z przepychem!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
237 Postów
iwona .
(ivka111)
Stały Bywalec
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Marianku niestety mieszakam w Oslo. Znajomych Norwegow mam, ale niekoniecznie pochodza oni ze stolicy lub stolycy.
W kazdym razie w Oslo wszechobecne jest srebro i biale zloto, zolte zloto widoczne jest u innych nacji.
To nie ja powiedzialam ze to obciach, tylko Norwegowie. Nie ma sensu sie klocic i pisac czy komus zal zwieracze sciska czy nie.
Z buzuteria jest podobnie jak z bialymi, frotowymi skarpetami i ubranymi do tego klapkami kubota jedni uwazaja ze to obciach a inni nie widza w tym nic niestosownego. Podsumowujac, de gustibus non est disputandum.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok