Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Madox (2010 niezalogowanych)
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
jaka licencja ? , co z głupoty tylko ciemny człowiek mógłby łykać coś takiego hahahaha, jakie kary itd. ??
może wystarczy porozmawiać z sąsiadem i powiedzieć mu jaka jest sytuacja, no ale żeby z kimś porozmawiać to potrzebny jest język , a nie ciągle hei og nei

szkoda słów żeby o taką prozaiczną sprawę robić tyle hałasu , mogę się spodziewać że w pracy to raczej nie lepiej ,

moje spostrzeżenia jak zwykle sprawdzają się w 100%

nie długo będziecie płacić licencje za korzystanie z powietrza w tym kraju , normalnie żenada
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
a i jeszcze jedno jeśli ktoś czuje się tu dyskryminowany itd. w tym kraju to poco tu być i narzekać ? zauważcie jedno że osoby ubiegające się o azyl w tym kraju (przeważnie murzyni ) nie robią nic do czasu jak nie staną się obywatelami tego kraju , i każda gmina w Norwegii ma zapewnić takiemu mieszkanie , wyżywienie, pomoc socjalną, pomoc lekarską, naukę języka czyli tzw. integrację jak oni to nazywają i szereg różnych spraw ....

czy to nie jest paranoja ??? ale kto na to pozwala na takie traktowanie ???
oczywiście my sami

robicie z siebie ciągle wystraszonych roboli zamiast powiedzieć w końcu ,,dosyć tego,,

macie takie same prawa jak każdy .

i ja tez wiem że nikt mnie tu nie będzie straszył czy Norweg czy Polak --- skoro ktoś nie umie żyć z ludźmi trzeba go nauczyć a nie bać się i siedzieć jak mysz pod miotłą
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
OJP. jescze sie tym chwalisz?!?!

SUZII napisała:

":dowiedzialam sie ze sygnal jest nadawany bezposrenio do moje anteny ,zazartowalam sobie pytaniem czy nie ma jakiegos miedzynarodowego roamingu dla tego sygnalu ,telewizor kupiony w Polsce abonament Polski,nie ma mozliwosci technicznych zeby odbierac telewizje norweska ,w ofercie cyfry tez nie ma kanalu norweskiego , idac dalszym tropem postanowilam powiadomic kogos z konsulatu ,poniewaz uwazam ze jest to foram oszustwa i zlodziejstwa ,a pan z konsulatu my wiemy ze tak sie dzieje ale oni i tak odzyskaja te pieniadze -to mnie pan pocieszyl .???"

jakich możliwości techniczny?? tv analogowa bądź cyfrowa i tyle (standard światowy )

sygnał jest nadawany na danym obszarze(hot bird w toim przypadku na całą Europę i kawałek Afryki),a nie do twojej anteny.

operatorzy tv sat olewają to że antena jest poza Polską, bo to strata kasy dla nich za abonament.

Pan z konsulatu też widać poinformowany jak ty, ehhhhhhhh

Jest przecież zakaz wywożenia tv sat poza granice kraju, nie dlatego że cyfra polska sobie tego nie życzy, tylko dla tego że takie jest prawo międzynarodowe ze względu na licencje (sportowe, filmowe itp).

Przecież każdą licencje wykupuje stacja telewizyjna w danym kraju :
-wszystkie ligi piłkarskie (angielska, hiszpańska, włoska, niemiecka....)
-NBA,NHL,NFL MLB
-F1, WRC, speedway
-UEFA, FIFA, FIS
-HBO, CANAL+(filmy) itp.
-plus różnej maści imprezy sportowe, koncerty, MISS WORLD itd.
jest tego jeszcze od groma........

no i teraz jak urząd norweski chciałby ci dopierdolić to powinien wysłać zgłoszenie do cyfry w PL że złamałaś prawo, za co dostaniesz kare w PL(grosze pewnie?)
dodatkowo od cyfry w PL weźmie sobie papiery jakie masz kanały i od kiedy (pewnie full pakiet?), pomnożą to sobie przez czas jaki jesteś w NO i każą zapłacić za to ile kosztowało by wykupienie abonamentu w NO na te programy plus odsetki i kara(znając ich mnożniki z innych dziedzin to byłoby kilkadziesiąt tyś NOK!)

full pakiet w canal digital kosztuje 751nok/m-c ,(ile masz tą tv w NO, to sobie pomnóż)
parabol.canaldigital.no/OrderSteps/?pres...ducts=11,131,160,150

Przecież gdyby nie to, to każdy sobie wykupił abonament w w kraju gdzie taniej (w Rumunii cały pakiet tv sat ok 200nok/m-c) i pierdzielił norweską tv za kilkaset nok/m-c (filmy i tak są po angielsku, a imprezy sportowe można oglądać bez komentarza)

Abonament w NO musisz płacić za tv który ma możliwość odbioru sygnału telewizyjnego (tym bardziej jak masz podpiętą pod to antenę) i nikogo to nie obchodzi że ty tam nie oglądasz norweskiej TV.

rynce opadywują , ehhhhh
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
no jakby tu coś sobie załatwić?
no jakby tu coś skombinować?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
297 Postów

(Pies gończy)
Stały Bywalec
Zuzu chylę czoła... zaraz się pojawią komentarze jakie ? to pewnie się domyślasz......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
100 Postów

(SUZII)
Początkujący
To jest antena takich samych rozmiarow co digital ,OCZYWISCIE ZE POMALOWALAM nikt jej nie zobaczy tylko moj kochany sasiad musial byc u nas pod nasza nieobecnosc bo innego wytlumaczenia nie ma ....To jakis chory norweski czlowiek jak by mogl to siedzialby caly dzien i gapil by sie co my robimy ?kto do nas przyjezdza taki sledczy....?
Mam fajnego pomysla kupie mu w prezencie lornetke ???A co do sprawy anteny dalej zamierzam dowiedziec sie jak to wlasnie wyglada ze strony prawnej....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
297 Postów

(Pies gończy)
Stały Bywalec
SUZII strone prawna juz opisal ZUZU co tu jeszcze wymyslec????? Ole jak mowi Antonio Banderas Polak potrafi.......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
100 Postów

(SUZII)
Początkujący
ZUZU SLYSZALES O nowychUMOWACH JA PODPISUJAC UMOWE MAM CZARNO NA BIALYM ZE TA ANTENA BEDZIE PO ZA KRAJEM NIE STRASZ NIKOGO BO TE INFORMACJE TWOJE SA PRZESTARZALE I NIE MADRUJ SIE ,BO WIDZE ZE MADRZEJSZY JESTES OD....nie niedokoncze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
100 Postów

(SUZII)
Początkujący
Najswiezsze wiadomosci otrzymalam e-mail od szanownej licencji (nie pisze jak sie nazywa po norwesku ,bo ktos wczesniej napisal ze trzeba mowic po norwesku i sie dogadac )ja to juz wlasnie uczynilam dogadalam sie ,bo nie chwalac sie zna sie jezyk norweski dosc dobrze ;rachunek zostal anulowany powod nie znaleziono mnie w ewidencji sklepowej ze nie kupowalam tu telewizora i tym samym go nie posiadam-choc o cos innego mi chodzilo pytalam o cos innego ale widze ze ten temat co nie ktorych norwegow przerosl ale jaja to jest narod norweski , wybitnie uzdolniony na szczescie wyjezdzam do Polski na studia wiec musze zabrac swoja nielegalnie wywieziona antene ,nie prawdaz Zuzu to twoje slowa a jak wroce to kupie antene w ANGLI bez kanalow sportowych ,bo musze podszlifowac swój angielski pozdrawiam wszystkich oszczedzajacych
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
29 Postów
Anna Chmielarska
(aniapasja)
Wiking
ciekawi mnie gdzie ty taka umowe podpisalas ....osobiscie pytalam w kilku punktach, czy jest to mozliwe bym LEGALNIE ogladala tv polsat lub N za granica, kazdy mi odpowiedzial ze wg regulaminu nie wolno mi wywiezc dekodera z kraju ...ale co ja z tym zrobie to moja sprawa , oni tego nie kontroluja...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok