Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

4
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

ile m2 przypada na osobe w wynajmowanym pokoju - Norwegia

Czytali temat:
Mar7901 Tomasz Leń Saymondj spaw1 Joanna_0123 Adamz Langhus PAWEŁ PROSZEK (7933 niezalogowanych)
8 Postów
Norman Hommel
(NorbiGosu)
Wiking
witam społeczność mojejnorwegi mam pytanie prawne jak wyżej.... mam problem gdyż zawarłem umowę z właścicielem hotelu robotniczego który zabezpieczył się umowa najmu naprawdę elegancką z pozoru wszystko było ok a jak przyszło co do czego jak to w życiu .... miały być miejsca parkingowe heh jest tyle aut że niedługo będziemy parkowali na ulicy lub u sąsiada , internet z początku było ok ale teraz jest nas 60 ludzi na hotelu a są 4 łącza mam internet ale go nie mam nawet na pocztę nie da się wejść , mamy kuchnie wspólna na 60 osób są dwie daje łączna liczbę palników 8 aloe jedna kuchnia nie działa , mam też pralki całe 3 jedna ma zepsute wirowanie drugą zato trzeba otwierać śrubokrętem , hm jest dużo takich niuansów ale chodzi miu o jedno mam umowę do końca roku i chciał bym coś wiedzieć na temat obowiązków właściciela nie tylko swoich .
Z Góry dzięki
Nowy w Norwegi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
możesz to obliczyć w następujący sposób
zmierz długość pokoju oraz szerokość taśmą mierniczą
następnie pomnóż długość przez szerokość
otrzymany wynik to powierzchnia pokoju który zamieszkujesz
teraz powierzchnię podziel przez liczbę osób, które go wynajmują
otrzymasz ilość m2 na osobę w wynajmowanym pokoju
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Norman Hommel
(NorbiGosu)
Wiking
dzięki .... heh rozwiałeś moje nadzieje myślałem że na tym forum udziela się tylko inteligentnych odpowiedzi ...ale mam rade dla ciebie przeczytaj ten artykuł jeszcze raz !!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:13  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
NorbiGosu napisał:
dzięki .... heh rozwiałeś moje nadzieje myślałem że na tym forum udziela się tylko inteligentnych odpowiedzi ...ale mam rade dla ciebie przeczytaj ten artykuł jeszcze raz !!!
a moja rada dla ciebie, przeczytaj moją odpowiedź i spytaj się jakiegoś czwartoklasisty co miał chociaż 3 z matematyki, czy moja odpowiedź jest prawidłowa na twoje pytanie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Norman Hommel
(NorbiGosu)
Wiking
ile m2 przypada na osobe w wynajmowanym pokoju starczy kurde szukam pomocy nie kłótni
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
NorbiGosu napisał:
ile m2 przypada na osobe w wynajmowanym pokoju starczy kurde szukam pomocy nie kłótniTYLE NA ILE WYRAŻASZ ZGODĘ ... , PRZED PODPISANIEM UMOWY .

Tak było , jest... i długo tak będzie....
W typowym , NORWESKIM hotelu robotniczym , każdy zajmuje jeden pokój /pomieszczenie /bez względu na metraż...
Są pomieszczenia samodzielne /studia/ i są też klitki ,że z ledwością mieści się łóżko .
Niemniej do tego dochodzą pomieszczenia sanitarne , gospodarcze , wypoczynkowe i kuchenne .
W tak zwanych kontenerach mieszkalnych , jeden segment przydzielany jest na jedną Osobę , jednak tam jest całe kompletne wyposażenie z telewizorem włącznie -/studio/.
Osobiście mieszkałem w podobnym systemie ...jednak klitka była 2,5mx 1,8m . ale była osobna kuchnia , łazienka , i pomieszczenie z telewizorem .
Natomiast..." w polskim kołchozie " spałem w podobnym pokoju , na łóżku piętrowym pozostałe warunki były porównywalne /-kuchnia - łazienka - pokój wypoczynkowy / .
Tu w Mojej Wsi ...mieszkam w pokoju który ma 14m2. wspólna łazienka , kuchnia z aneksem na wypoczynek , przeogromny przedpokój ...i to tylko na trzy pokojo/osoby .
Koszt wszystkich trzech przedstawionych powyżej przykładów, oscyluje w podobnej kwocie 3500Nok/m .
W Oslo nie miałem żadnej umowy/kontraktu ...
A tu na Wsi , takowy kontrakt mam .

Jak widzisz , wszystko zależy OD NAS SAMYCH , NA CO AKURAT SIĘ GODZIMY , przed podpisaniem papieru który zawiera takie czy inne składniki umowne .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok