Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

4
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

Ginekolog, ile kosztuje wizyta? - Norwegia

2 Posty
Sylwia ABC
(buuu)
Wiking
Ile kosztuje wizyta u ginekologa, nie jestem ubezpieczona, nie mam nr personalnego. Czy jeśli nie posiadam udokumentowania, że w Polsce mieszkałam z chłopakiem, który tu pracuje 3 miesiące to jestem w stanie się ubezpieczyć na niego i zarejestrować jako samboer?
Któraś z was była u ginekologa i płaciła za wizyte?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
74 Posty
kasia f.
(kasiula77)
Początkujący
500kr prywatnie ,jezeli chodzi o ginekologa na ubezpieczenie to troche mniej placisz ale zeby sie dostac na kontrole musisz miec konkretny powod bo tu to cytologie nawet fastlege pobiera
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
tylko 500nok?.... ja widzialam na cenniku jak bylam prywatnie, 1000nok za wizyte, do tego doliczaja np badanie usg czy inne badania.... ja na szczecie mialam wizyte darmo, bo w ciazy bylam i ze skierowaniem od fastlege.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
240 Postów
Ewa M.
(toja)
Stały Bywalec
Ja byłam w maju tego roku na prywatnej wizycie w Oslo i zapłaciłam 830kr.W tym usg bez cytologi,kolejne wizyty lekarz powiedział że ok.400kr.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
czyli pierwsza wizyta drozsza a kolejne taniej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Sylwia ABC
(buuu)
Wiking
A jest szansa ze zarejestrują mnie jako samboer i dadza nr personalny? Mój chłopak ma tu prace na czas nie okreslony. Kobiety w ciazy maja wizyty u lekarza za darmo. Zależy mi na tym ubezpieczeniu. Miał ktos z was podobna sytuacje? Dziekuje za wszystkie odpowiedzi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
221 Postów

(Veileder)
Stały Bywalec
buuu napisał:
A jest szansa ze zarejestrują mnie jako samboer i dadza nr personalny? Mój chłopak ma tu prace na czas nie okreslony. Kobiety w ciazy maja wizyty u lekarza za darmo. Zależy mi na tym ubezpieczeniu. Miał ktos z was podobna sytuacje? Dziekuje za wszystkie odpowiedzi

Mozesz zalozyc firme jednoosobowa (zabiera to 10 minut kosztuje 0,- kr).
www.brreg.no/blanketter/bin/enkb.pdf

rekwirujesz nr tymczasowy

www.brreg.no/blanketter/bin/d_nummer.pdf?SignFetch&LANG=NO&COUNTRY=NO&ARCHIVE=SignForm&MODE=PIC&DB=SF&COMP=219923&HELPCOMP=0&PATH=/26381/3681/20492/178910/&REF=4

Po otrzymaniu atestu firmy z regonem (org.nr.) rejestrujesz sie na stronie UDI

selfservice.udi.no/

i idziesz po odbior dowodu rejestracji (odpowiednik dawnego pozwolenia na pobyt) oraz skladasz o staly nr osobowy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
240 Postów
Ewa M.
(toja)
Stały Bywalec
moja szwagierka jak tu przyjechała,to złożyła papiery o pozwolenia na zasadzie samboer,lekarza też jej przyznano
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok