Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

4
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

reklama | kup tutaj »

Mieszkanie komunalne dla samotnej mamy - Norwegia

Czytali temat:
Mał-ta J halina manka Kasia MS. Bozena1975 Mariola ... Ania.WW (1515 niezalogowanych)
12 Posty
Wiking
Moze ktos z Panstwa orietuje siejak szybko mozna ubiegac sie o mieszkanie komunalne dla matki samotnie wychowujacej dziecko. Znajoma ma pozwolenie na legalna prace, ona i jej syn maja numery personalne etc. Ja niestety jestem tu za krotko aby udzielic jej jakiejkolwiek porady,moze ktos z forumowiczow?Bede wdzieczna.
Z gory dziekuje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
AMB napisał:
Moze ktos z Panstwa orietuje siejak szybko mozna ubiegac sie o mieszkanie komunalne dla matki samotnie wychowujacej dziecko. Znajoma ma pozwolenie na legalna prace, ona i jej syn maja numery personalne etc...
W Norge , każdy kto przebywa Tutaj legalnie i ma takąż pracę , to czy chce czy też nie , posiada numer personalny , stały lub czasowy , to żaden przywilej , tylko nieprzyjemny obowiązek .
Żeby nie było ...
W Polsce też tak jest ...!.
Co zaś do mieszkania komunalnego , to i owszem bywa czasami coś takiego ...
, jednak tak jak i w POLSZY tu też jest OGROMNIASTA KOLEJKA , oraz ogromniasta papierkowa dokumentacja w języku Norge ..

I nie ma się co Czarować lub niepochlebnie na Norgów Psioczyć ...
BO ...!!!.
W PIERWSZEJ KOLEJNOŚCI ZAŁATWIANI SĄ OBYWATELE NORWESCY...
W DRUGIEJ KOLEJ OŚCI AZYLANCI...
A DOPIERO na trzecim miejscu pozostali...

Takie to wredne jest życie w tym wrednym cywilizowanym społeczeństwie ...
Nie tylko Norweskim.
BĘC
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Wiking
I tak tez powinno sie to odbywac w prawidlowo funkcjonujacym, zdrowym kraju. Za komentarz uprzejmie dziekuje

Tusen takk.
Agnieszka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Nie wiem, jak to wygląda obecnie, ale wcześniej było tak, że na większą część pomocy można było liczyć po okresie 3 lat pobytu w Norwegii. Jeśli jest się tu nowym, to ma się przechlapane.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok