Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
PIOTR TRYTKO Agnieszka Rychlak Piotrus Pan Tiesto Tiesto Grażyna 8 (2373 niezalogowanych)
257 Postów
mirek rumianek
(mir_rum)
Stały Bywalec
Sztygar bardzo mądrze napisałeś.Gratulacje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
tO JA ZATRUDNIE TA PANIA CZY PANA ZARAZ!!!!!!! OBOWIAZKI: sniadanie godzina 6.00,sprzatanie pomiedzy godzina 8 a 11, obiad(przygotowanie) 12-14, zmywanie po obiedzie 16-17, kolacja 19 do 20(oczywiscie przygotowanie) razem okolo 8 godzin czyli pelny etat. 8 x40 koron razy 30 dni=9600 koron + premia(bonus) 600 koron miesiecznie czyli razem 1200 koron. Jednoczesnie ze wzgledu na rozklad zajec oferuje zakwaterowanie NA MIEJSCU (oszczednosc na dojazdach 500 koron!!!! )(woda ,prad,tv,internet gratis) oraz wyzywienie w cenie 2000 koron(TILBUD DO KONCA ZYCIA). PROSZE O KONTAK NA PRIVAT NATYCHMIAST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1222 Posty
ladny pan
(panladnyzrodzina)
Maniak
...sztygar na prezydenta...na krola,wszystkich polakow!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
Sztygar rzeczywiscie chyba napisal jednak manifest,odezwe do narodu!!!!
Do mojej oferty dozucam jeszcze nadgodziny platne 100% (250 godzin rocznie).
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
158 Postów

(katrin2600)
Stały Bywalec
Niestety to forum robi sie coraz bardziej żenujące
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
krolestwo za konia napisał:
tO JA ZATRUDNIE TA PANIA CZY PANA ZARAZ!!!!!!! OBOWIAZKI: sniadanie godzina 6.00,sprzatanie pomiedzy godzina 8 a 11, obiad(przygotowanie) 12-14, zmywanie po obiedzie 16-17, kolacja 19 do 20(oczywiscie przygotowanie) razem okolo 8 godzin czyli pelny etat. 8 x40 koron razy 30 dni=9600 koron + premia(bonus) 600 koron miesiecznie czyli razem 1200 koron. Jednoczesnie ze wzgledu na rozklad zajec oferuje zakwaterowanie NA MIEJSCU (oszczednosc na dojazdach 500 koron!!!! )(woda ,prad,tv,internet gratis) oraz wyzywienie w cenie 2000 koron(TILBUD DO KONCA ZYCIA). PROSZE O KONTAK NA PRIVAT NATYCHMIAST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Robisz się coraz bardziej ŻAŁOSNY kolego i nie tylko TY .Zero samokrytyki,jakież to smutne.Dawn,dawno temu Rej pisałolacy nie gęsi i swój język mają,ja bym powiedzial - Polacy nie gęsi tylko PSY które na siebie szczekają
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
retier1 napisał:
tO JA ZATRUDNIE TA PANIA CZY PANA ZARAZ!!!!! Robisz się coraz bardziej ŻAŁOSNY kolego i nie tylko TY

NO Przecież odpowiedział poprawnie na wołanie "Sztygara" oferuje prace tak jak chce ta kobieta ...
ZA 40NOK/T i daje jeszcze bonusy ...
To w czym tkwi problem..? TWOIM Zdaniem...?

Przecież te wypociny sztygara to faktycznie jedynie manifest wyborczy i nic innego....
pozostałość pewnie po wypadku w kopalni ale na powierzchni bo pewnie pod ziemię nikt Go rozsądny nie wpuścił jeżeli takie teksty zapodawał również i w robocie ....
Piszesz tak jak byś nie znał codziennego życia tu w Norge ....
Umoralniasz ...
Jak przy takim anonsie możesz pisać o samokrytyce bezsens i tyle.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Sztygar napisał:
Wypowiedzi uzytkownikow ''B.K.'', ''JLK21'', ''DORA348'', ''giovi2'' sa naprawde zenujace, przez takich jak Wy, pozniej My Polacy mamy opinie, awanturnikow, pieniaczy, wyrzadzajacym krzywde wspol-rodakom, zamiast sobie nawzajem pomagac. Wasza postawa jest naganna.
dziekuje za wyroznienie specjalne - pozwole sobie odpisywac wyrywkowo na Twoje niektore fragmenty...

Sztygar napisał:
Wasza kultura jest na bardzo niskim poziomie. Napiszcie mi skad w Was tyle zawisci??? Nie znacie sytuacji, w jakiej byc moze znalazla sie ta kobieta i dlaczego odrazu wyciagacie takie wnioski?
Ty tez nie znasz sytuacji a sam zakladasz jakies swoje wnioski....

Sztygar napisał:
Moja zona przez pare lat pracowala w tej panstowej organizacji, dlatego wiem, ze obecna stawka dzienna np. w Rudzie Slaskiej wynosi 30 zl na osobe!!! Dlatego jak za to zyc??? Czy wogole stawka za ktora przypada zyc czlowiekowi korzystajacemu z opieki spolecznej mozna nazwac zyciem???
przede wszystkim te 30 PLN to nie jest wyplata tylko pomoc dla niezaradnych zyciowo!! a skoro porownujemy to za 30PLN mozna kupic 3 zestawy w MCdonalds a w Norwegii 40 koron - nawet na paczke fajek nie starczy...

Sztygar napisał:
Za te marne 30 zl na miesiac, ktos potrafi wyzyc? nawet dziennie na sam chleb niewystarczy, a gdzie pieniadze na zakup srodkow czystosci, skad wziac pieniadze na oplaty za mieszkanie, do mieszkan zadluzonych opieka nie dotuje, prad, woda, gaz, bilety, zeby szukac pracy. Sa darmowe pseudo zupki, czyli woda, pare plywajacych w niej ziemniaczkow, oczywiscie bez miesa, przyzadzone na smalcu, a nie nawet na kosci. Do tego 3 kromki chleba na osobe, czy tak wyglada normalny obiad? Czy taki obiad dostarcza wystarczajacych skladnikow potrzebnych organizmowi? Niestety nie!
dalej: jesli nawet 40 koron na godzine na reke, pracujac w soboty niedziele dzien i w nocy mozemy wyrobic jakies 250 godzin w miesiacu i wiecej > przyjmuje 250 - nie jestesmy robotami przeciez: 250 x 40 = 10`000 NOK. od tego odejmujemy koszty utrzymania ktore kazdy z nas zna.... wedlog mojej matematyki wychodzimy grubo na minus... ale moze ktos potrafi nie jesc i nie pic i mieszkac nad fiordem w igloo (zima za pasem). pracujasz tu za taka stawke - ta Pani bedzie miala jeszcze gorzej niz Ty opisales powyzej...

Sztygar napisał:
Uzytkowniku ''JLK21'' gdzie w Polsce kobieta moze znalezc prace fizyczna bez kwalifikacji za 15 zl na godzine??? Jesli jestes tego pewien to prosze wskaz miejsce pracy w Polsce tej kobiecie za tak wysokie stawki jak na Polske. Dobrze wiem, ze mezczyznie bez kwalifikacji, nie uda sie znalezc takiej pracy, nawet w duzych miastach w Polsce ochroniarzowi placa 5 zl w hipermarketach. Teraz w Polsce ciezko jest znalezc prace za 5 zl na godzine.
po pierwsze: nie szukam nikomu pracy!!
po drugie: nikt tej Pani nie zabronil w mlodosci albo w trakcie zycia zawodowego doksztalcac sie na tyle zeby nikt pozniej nie mogl o niej powiedziec NIEWYKWALIFIKOWANA!!!
po trzecie: praca jest wszedzie!! nie musi byc fizyczna, na przyklad w biurze i okolo 3`000PLN mozna sobie zarobic... nie rob z calej Polski takiego nieurodzaju... owszem gdzies na prowincji jest niezbyt ciekawie ale w wiekszych miastach nie ma co narzekac... Tez mam rodzine w PL, znajomych przyjaciol... i nikt tam nie narzeka jak to opisujesz...

Sztygar napisał:
Nasuwa mi sie na mysl znane polskie przyslowie...zapomnial wol jak cieleciem byl. Kazdy chcialby pracowac za bardzo duza sume pieniedzy, ale widac co nie ktorzy zapomnieli, iz poczatki sa trudne
poczatki sa trudne - tak ze wzgledu na pobyt w nowym kraju ale nie dlatego bo malo sie zarabia!! To przyslowie nijak ma sie do mnie - a Twoje prywatne doswiadczenia to nie wynik statystyczny i zaden argument!!

Sztygar napisał:
Nie popieram pracy za takie marne pieniadze, nigdy bym nikomu nie zaplacil mniej niz 130 koron na godzine, ale nie krytykuje tej Pani, ze chce za tyle pracowac, poniewaz z tego co pisze jest w krytycznej sytuacji.
czyli dajesz przyzwolenie na kradziez!! Taki jestes wystrzalowy i fajny facet a zbrodnie popierasz - skoro 40 koron to zapewne na czarno czyli oszustwo!! nieplacenie podatkow=oszustwo!!! dumping zarobkow = przestepstwo, wystawianie opini innym uczciwym polakom ze zrobia wszystko za cwiercdarmo = powazne przestepstwo!!

Sztygar napisał:
Bardzo ciezko jest w Norwegii, znalezc prace nawet za 130 koron na godzine bez znajomosci jezyka norweskiego.
jesli jestes fachowcem to mozesz komunikowac sie po angielsku albo norwesku i nikt Ci krzywdy nie robi.. patrz: architekci, izynierowie, informatycy ect.. nikt nie zabranial uczyc sie w dziecinstwie!!

Sztygar napisał:
Ilu Polakow zatrudnia w samej tylko Norwegii na czarno rodakow za strasznie niskie stawki, tlumaczac, ze on tez od niskiej stawki tu zaczynal prace i klamliwie mowia, ze za 100 koron to Norwegowie pracuja, a Polacy wiadomo, ze za mniej.
nie Tych co tyle placa powinno sie tepic, tylko tych co sie godza za takie smieszne pieniadze pracowac!!

Sztygar napisał:
Jesli nas ktos zapyta, za ile pracujesz?
Tylko polak sie zapyta ile masz na godzine... mnie juz nudza takie pytania, zazwyczaj nie kontynuuje dalej rozmowy...

Sztygar napisał:
Analizujac Wasze zachowanie, doszedlem do pewnej konkluzji, mianowicie: ''B.K.'', ''JLK21'', ''DORA348'', ''giovi2'' posiadacie ogromne kompleksy, ktore chcecie zaleczyc prowadzac dialogi w takich forach, krytykujac siebie nawzajem. Posiadacie bardzo duzo wolnego czasu i nie wiecie co z nim zrobic, dlatego zamiast tracic czas na bezowocne i przykre dialogi, proponuje Wam, zapisac sie do organizacji charytatywnej i zajac sie tam praca jako wolontariusz.
posiadam duzo czasu wolego ale nawet z samych nudow i majac ogromne checi i bedac bardzo zawzietym - nie nasmarowalbym tylu linijek tekstu o niczym... ilosc wypowiedzianych slow, znajomosc interpunkcji i ortografi nie zawsze idzie w parze z jakoscia wypowiedzi... a wolontariatem jest wypowiadanie sie tutaj na forum - niezliczone miliony polakow dla ktorych nasza pomoc jest i byla nieoceniona!!

Sztygar napisał:
Dlaczego boicie sie konkurencji, jesli sie sumiennie, dokladnie i rzetelnie wywiazujecie ze swoich obowiazkow to pracodawca Was nie zwolni i nie zatrudni tanszego pracownika, dobrego fachowca sie trzyma, zwalnia sie leserow, leni. Od razu widac po Was, ze boicie sie o swoje cieple posadki, a zamiast pracowac caly czas zerkacie tylko na zegarek, kiedy to dzien w pracy dobiegnie konca.
kazdy pracodawca patrzy przede wszystkim na przychody i koszta prowadzenia dzialalnosci > bez znaczenia czy to w PL, NO, USA czy Gujanie Francuskiej... a fachowcem jestem i potrafie sie cenic ale tez mam orzelka w koronie na okladce paszportu i dbam o swoje imie!! CHESZ ZEBY LUDZIE CIE SZANOWALI TO NAJPIERW SZANUJ SIEBIE!!

Sztygar napisał:
Polacy sa tacy sami, stad mamy taka niechlubna opinie za granica, Polak dla Polaka jest wrogiem.
A Ty jaki masz paszport?? Tez jesyes taki jak MY!!!
!a co do tej pomocy... hmmm - jesli ktos zasluguje na pomoc to pomagam zawsze!! Przyklad: jade po autsotradzie - na poboczu polskie auto na awaryjnych, zatrzymuje sie i pytam czy pomoc... i nagle texty- nie nie spadaj sami dame rade - jedz juz... jakbym chcial ich okrasc czy co?
tydzien temu odwiedzilem skatte - czekam sobie ze swoim numerkiem i 3 panow z naszego kraju - co to nie ja hahahaha i hehehehe.. rozmawialem przez telefon i wyszlo ze jestem z PL - i zaraz lawina pytan a co robisz a gdzie u kogo itd... nie musze sie chwalic wiec troche ich zbywalem odpowiedziami... w trakcie tej krotikeij wymiany zdan wyniklo ze panowie sa tutaj juz praiwe 5 lat, maja nowe furki (na PL blachcach a jakze-full lans na wiosce w PL) ale jak podeszli do okienka to ledwo co migowym sie poslugiwali!! na ich: `Ej, Ty - wez no pomoz - znasz norweski czy cos??` odpowiedzialem jednym zdaniem: `zamiast na nowa komore wydalem na kurs norweskiego... i teraz to Ty masz problem a ja mam wesolo`.. ja zalatwialem swoja sprawe obok i pani z okienka nawet zaczepila mnie zebym pomogl w tlumaczneiu - nawet nie mrugnela okiem jak jej powiedzialem ze panowe sa tutaj juz 5 lat i mogliby sie nauczyc w koncu jakiegos jezyka i to oni maja problem a ja nie mam czasu... proste!!
mozna pomagac ale nie biore przykladow z biblii ze jak bija to drugi policzek nadstawiam!! pomagam kiedy chce a nie zawsze i wszedzie!! poza tym nie jesli cos od samego poczatku jest bez sensu - to szkoda mi mojego wlasnego czasu!!!

tyle mojego i zycze udanego wieczoru!!
a swoja droga: Panie Sztygar skoro taki jestes uczynny to zalatw tej Pani etat u Ciebie w firmie nawet i za 50 koron (a niech ma kobieta... a co...), ciekawe jak dlugo tak popracujecie razem - zastanawiam sie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
Nie powazny watek umieszczony przez niepowaznego uzytkownika forum to i ma niepowazne komentarze!
Wszyscy dobrze wiedza ze watek napisal ktos dla jaj albo ktos kto jest oderwany od rzeczywistosci tutejszej czyli mieszkajacy w Polsce i pracujacy jak to Sztygar napisal za 5 zl na godzine. Przeciez 40 koron/t to 3x tyle co w Polsce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Retier to chyba Ty pisales tez o czytaniu ze zrozumieniem,wiec tak dla wyjasnienia-slowo pisane ma to do siebie ze czasami ma podteksty ktore trzeba wylowic. Chyba ze preferujesz PROSTE ZWROTY TYPU WYPIERDALAJ,ale to juz nie moj problem.
Sztygar (jezeli jeszcze wejdziesz na to forum wogole) napisales to wszystko o czym dobrze wie kazdy Polak,Polka. Jestesmy takim narodem i takim zostaniemy bo jestesmy Polakami z krwi o kosci! Skoro nasi wieszczowie o tym pisali juz wieki temu to tylko chwala nam Polakom za to ze zachowujemy tozsamosc! Proponuje teraz Tobie jezeli moge Napisac o zaletach Naszego Wspolnego Narodu a ja do tego dolacze po dziesiec wierszy i poematow na poparcie twych slow!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Chyba ze preferujesz PROSTE ZWROTY TYPU WYPIERDALAJ,ale to juz nie moj problem.
czasami jeden wulgarny dosadny zwrot potrafi zastapic proby moralizatoriskie pisane na kilkanascie stron... oszczednosc czasu i energii!!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok