Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

3
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

jakie firmy kurierskie i przewoznikow polecacie? - Norwegia

Czytali temat:
cobra71 Greg82 alexia.larsen Joanna Ker Monikaoiu sleyver gregory1994 (3214 niezalogowanych)
417 Postów
Brudny Harry
(Hardi)
Wyjadacz
Chce dostarczyc z PL do Norge wieksza paczke i szukam jakiejs dobrej a taniej firmy kurierskiej lub przewoznika, ale za rozsadne pieniadze. Z uslug zlodziejskiej poczty polskiej i pocztexu na pewno juz nie skozystam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
230 Postów
joanna kidawa
(asia68)
Stały Bywalec
Choć mnie wywalili z Poczty Polskiej po 19 latach pracy to nie powiem, aby była złodziejska, choć zależy co masz na myśli, czy okradanie przesyłek (zatrudniają takich gości czasami nie sprawdzając czy byli karani np. za złodziejstwo , bo to siostrzeniec dyrektora itp), czy opłatę za nadanie.
Napisz do jakiej miejscowości chcesz wysłać przesyłkę , bo też się za tym oglądam i powiem Ci, że większość firm z pl jeździ tylko do największych miast i to na południu No.
p.s.Jeżeli masz jakiś problem z reklamacją na poczcie to napisz , pomogę.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
417 Postów
Brudny Harry
(Hardi)
Wyjadacz
Przesylka miala isc 3-4 dni, byla doplata za express, a przyszla po miesiacu z czego ponad 3 tygodnie byla w PL i nitk nie wie dlaczego. W dodatku to nie pierwszy raz taki nr zrobili. Co z tego ze dostalem marne 40 zl zwrotu skoro wedliny sie zepsuly...

A wracajac do tematu, mieszkam w Molde i szukam firmy, ktora mi dostarczy do tego miasta, firemki ktore dostarczja tylko do Oslo to kpina i nie interesuja mnie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
417 Postów
Brudny Harry
(Hardi)
Wyjadacz
najlepiej sprawdzone firmy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
musze stanac w obronie firm dojezdzajacych do solo tylko!!!!! wiem ze jak tylko poloza w norge dalej asfalt to firmy rozszerza dzialnosc,na dzien dzisiejszy hodowla reniferow jest za droga,
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
417 Postów
Brudny Harry
(Hardi)
Wyjadacz
czyzby teraz zwineli asfald w calej Norwegii? jeszcze jak w czerwcu jechalem z Oslo do Molde to byl i gdy 2 tygodnie temu jechalem do Bergen i pozniej wracalem to tez byl i to takiej jakosci o jakie w PL mozna pomazyc...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
230 Postów
joanna kidawa
(asia68)
Stały Bywalec
odpowiem Ci na razie dlaczego była w pl 3 tygodnie, bo czekała na kontrolę celną . Większość krajów europejskich kontroluje przesyłki wyrywkowo.Norwegia jest krajem,który życzy sobie , aby kontrolować wszystkie przesyłki. Sama przekonałam się o tym wysyłając przesyłki do no.
Nieudolność poczty w tym przypadku jest oczywista.
Wytłumaczę Ci jak to wygląda od strony urzędu pocztowego.My , te mrówki na samym dole mamy obowiązek odebrać/przyjąć od klienta przesyłkę i w tym samym dniu wyekspediować ją do urzędu wymiany.Na tym się nasza rola kończy.Nie znamy dalszych losów przesyłki (IX wiek).Mogę Ci potwierdzić, że w 100 % wszystkie przesyłki nadane w urzędzie odchodzą tego samego dnia.
Co się z nimi dalej dzieje to już inna bajka.Nie opowiem Ci jej , bo jej nie znam.Myślę,że w urzędach wymiany wszyscy mają na wszystko czas i głęboko w d...e mają czy przesyłka jest priorytetowa, czy ekspresowa.Starania tych na dole, czyli w urzędzie pocztowym, którzy starają się zachęcić klienta do nadania przesyłki i obiecują termin w jakim będzie doręczona pieprzą pośrednictwa m.in. urzędy wymiany, tam już są zatrudniane przydupasy, bo praca jest lżejsza, łatwiejsza i przyjemniejsza niż w urzędzie pocztowym.
Tak więc przesyłki czekają, czekają i czekają..........na dalszą ekspedycję.
Najgorsze w tej pracy jest to , że niezadowolenie klienta skupia się zawsze na tej bogu ducha winnej mrówce,która niczemu nie zawiniła. Taki to syfiarski zakład pracy. Kuzynka głównej księgowej, która zawaliła sprawę nie usłyszy gorzkich słów, które usłyszy bogu ducha winna dziewczyna z okienka, która w żaden sposób nie przyczyniła się do opóźnienia przesyłki.
Niech wejdzie zdrowa konkurencja i może jeszcze się im przydam, bo pracując na poczcie jako naczelnik urzędu i wytykając zwierzchnictwu błędy stałam się czarną owcą, co doprowadziło mnie jak Joannę Darc - do " spalenia na stosie".Ale im tego nie daruję.
p.s. jak znajdę firmę to dam znać, na razie nie znalazłam. Ja potrzebuję nadać paczkę do Leknes, jak Ty znajdziesz prędzej to też proszę o informację.Pozdrawiam.Asia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
pracowalem w polsce dla takich firm jak "szybka paczka" "7" "stolica" i wiem ze nie zawsze czynnik ludzki ma wplyw na okres doreczenia paczki. sama wspomnialas o przepisach celnych chociazby. sprobuj wyslac DHL-em bedziesz mial na drugi dzien jak zaplacisz oczywiscie ale pod warunkiem ze zaznaczysz wszystko zgodnie z prawda!!!! zywnosc to zywnosc a rower to rower,wystarczy ze dokumenty przewozowe nie beda sie zgadzaly i twoja kapusta kiszona juz nigdy nie dojedzie i nikt tobie nie zwroci zadnych pieniedzy.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok