Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
Ja byłam dziś w szpitalu, wyczekałam się na lekarza i co usłyszałam??? Że te bóle są normalne, że nic i na to nie poradzi. Tak to już w ciąży jest i faktycznie lada dzień mogę rodzić, bo wszystko na to wskazuje. To ja się grzecznie pytam jak mam funkcjonować jak mam problem aby dostać się do łazienki, bo tak bolą biodra i kręgosłup, że chodzić ani wstać sama nie mogę. A lekarz, że to normalne. Matko boska czy dla nich wszystko musi być NORMALNE??? Wyszłam zryczana ze szpitala a mój mąż mnie tylko pocieszał i mówi cały czas, że będzie dobrze. O niczym innym nie marzę już jak tylko urodzić, bo się wykończę ;/

To tyle co chciałam się pożalić dziewczyny

A co do wychowywania tutaj dzieci to wiem, że masakra. Nic dziecku nie można zrobić, bo od razu dziecko może się przyczepić i podać rodziców. Tutaj rodzic nie ma chyba żadnych praw niestety.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
527 Postów
6666 6666
(6666)
Wyjadacz
JA JA SŁYSZE ZE TO NORMALNE TO MNIE TRZĘSIE U NICH WSZYSTKO JEST NORMALNE !!!NA KAŻDE PYTANIE MAJĄ GOTOWĄ ODPOWIEĆ TO NORMALNE TUPTUSIOWA JESZCZE TROSZKE WYTRZYMASZ
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
AGNIESZKA M
(AGA76)
Wyjadacz
Tuptusiowata znam bol rwy kulszowej i nawet Paracet mi nie pomagal ale mialam lzej bo mnie chociaz kregoslup nie bolal Dzidzia musiala sie tak ulozyc,ze tak jak moj synus u mnie tak ono u Ciebie uciska na nerw i dopoki nie zmieni pozycji to bedzie bolalo ale u Ciebie to chyba ustapi dopiero po porodzie bo pozycji juz raczej dzidzia nie zmieni skoro juz jest w kanale rodnym
Trzymaj sie kochana i wytrzymaj jakos-taki juz urok koncowki ciazy Kazda z Nas mamusiek modlila sie pod koniec ciazy aby sie juz to skonczylo mimo swiadomosci,ze czeka Nas bol i trud porodu
Badz dzielna bo w koncu rodzimy dzidzie dla Norwegii Sorry za czarny chumor
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
491 Postów
Dobrochna AS
(lady_dosia)
Wyjadacz
hej dziewczyny, ale fajowe zdjecia wszystkich maluszkow.. Nana super ramki

a ja jestem lekko podłamana po wizycie u ortopedy .. okazało sie, że Idusiowe prawe bioderko rosnie i rozwija sie wolniej niz lewe i stanowi topotencjalne ryzyko hd... wpakowali mi dzieciaczka w takie kombo - frejkas pute - na 6 tygodni. biedna moja myszka jak plakala....
teraz na szczescie nie palcze, chyba jej to tak bardzo nie przeszkadza, zobaczymy jak bedzie w nocy.
najwazniejsze, zeby ta "terapia" dala efekty.... ot kurna los... Buja sie moja mała żaba w foteliku teraz i nie chce spać...

Tuptusiowata, badz dzielna. Dasz rade...
Ja to chyba mialam szczescie do lekarzy tutaj - bo jak bylam w ciazy to z kazda rzecza kierowali mnie na badania a teraz jak powiedzialam mojej fastlege, ze wydaje mi sie, ze mam zgrubienie na bliznie po cesarce od wewnatrz od razu dostalam skierowani ena usg.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
Mnie normalne szlag trafia jak słyszę z ust norwega "To normalne". Jak by człowiek złamał sobie rękę w 3 miejscach spadając ze schodów to przecież dla nich było by to też normalne. Brak mi słów. A jak przy porodzie albo jeszcze raz usłyszę to normalne to pakuje walizki i wracam do Polski. Tam przynajmniej chcą jedną ludziom pomóc i ustąpić w cierpieniu i bólu. A tutaj co? Niby Norwegia lepsza od Polski a czuję się przez tych lekarzy jak zwierzę. Zero jakiejkolwiek pomocy. Jak by ciąża miała być karą dla mnie. A wcale tak nie uważam. Jestem dumna z tego, że będę mamą ale jednak pomocy potrzebują kobiety w ciązy, i ja właśnie na taką pomoc liczyłam ale się przeliczyłam Jak będę miała jakąś wadę po porodzie z moim chorym już wcześniej lewym biodrem to ich wszystkich podam do sądu!!! Tak jak dzisiaj to już dawno nie byłam zdenerwowana
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
AGNIESZKA M
(AGA76)
Wyjadacz
Tuptusiowata tu np. od poczatku ciazy jak masz klopoty z jej utrzymaniem i cos sie dzieje to do 12 tc nie udzielaja pomocy by ratowac plod bo dla nich TO NORMALNE,ze organizm pozbywa sie plodu gdy z nim sie cos zaczyna dziac Nawet nie probuja ratowac plodu a karte ciazy zazwyczaj zakladaja ok.12 tc. W Polsce odrazu dostajesz srodki podtrzymujace ciaze i jest ok a dzidzie rodza sie zazwyczaj zdrowe!Ale co sie dziwic skoro wiekszosc dolegliwosci lecza tu slynnym PARACETEM
Dziwne tu maja poczucie NORMALNOSCI
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
477 Postów
Kalba Kalba
(Królowa_Korba)
Wyjadacz
A ja sie nie boje tego co sie slyszy o norwegach. Znam tutaj wiele rodzin norweskich i nie jest tak zle jak pisza. Oczywiscie zdarzaja sie wyjatki, ale to chyba w kazdym kraju. Ja np. ogladajac programy jak polsat news albo tvn24 ciesze sie ze jestem tutaj a nie w polsce, bo to co tam sie dzieje wygrywa wszelkie zawody Znajoma pracuje w Polsce w przedszkolu i tez tam dopytuja sie o sytuacje w rodzinie ale tylko po to zeby sobie poplotkowac
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
Wiem o tym i słyszałam, że do 3 miesiąca życia dziecka jak jest płód zagrożony to go nie ratują ;/ Ja normalnie za głowę się wtedy złapałam. Jak tak można? Dla mnie to jest paranoja jakaś. U mnie podejrzewali zagrożoną ciąże lub, że mam ciąże poza maciczną. Skierowali na USG z pogotowia do szpitala a tam na szczęście wyszło, że wszystko jest dobrze a maluszek ma 6 tygodni już. Ale nie potrafił lekarz stwierdzić dlaczego mam silne bóle brzucha ;/ i nic na nie nie dostałam, że to samo musi przejść. To normalne, samo musi przejść, nie wiem dlaczego tak się dzieje. Takie teksty ich wykańczają nawet zdrowego czlowieka. Czasami się zastanawiam czy to są wykwalifikowani lekarze czy ludzie pierwsi lepsi z ulicy brani
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
AGNIESZKA M
(AGA76)
Wyjadacz
Kalba roznica polega na tym,ze w Polsce pytaja z ciekawosci potrzebnej do plotkowania a w Norwegii pytaja z ciekawosci potrzebnej do ewentualnego zabrania rodzicom dzieci
Juz sama nie wiem ktore zlo jest lepsze-mieszkanie w Polsce za marne grosze z pensji bez obaw o strate dziecka czy mieszkanie w Norwegii za godna wyplate ze strachem o strate dziecka
Tuptusiowata faktem jest,ze my Polacy szybciej wyleczymy sie sami lekami przywiezionymi z kraju niz oni Nam tu pomoga
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
Nana a żebyś Ty wiedziała, że taka jest prawda.

Ja co do rodzin norweskich czy coś nic nie mam. Poznałam tutaj na prawdę sporo świetnych ludzi i kontakty z mężem mamy do tej pory. A jeśli chodzi o lekarzy o ten zawód to masakra. Mam nadzięję, że za często nie będę musiała korzystać z ich "fachowej" wiedzy medycznej
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok