Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

2
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

491 Postów
Dobrochna AS
(lady_dosia)
Wyjadacz
Marzenie, ja odkąd sie tu przeniosłam przeszłam 3 przeziebienia Ostatnie najgorsze, ciągle nie mam węchu i pokasłuje. Ja do nosa uzywam salt vann, inne leki nie za bardzo sa wskazane niestety, na gardło miałam jeszcze tabletki z Polski, na ból głowy/zatok Apap. Najlepsza metoda, to dużo wit C, ale jesli bedziesz pic soki uważaj na zgagę, kwaśne rzeczy ja nasilaja (to samo z czosnkiem). Ja piłam litrami herbatę z miodem, cytryna i imbirem. Ale jeśli Ci nie przejdzie po kilku dniach lepiej idź do fast lege, niech sprawdzi płuca.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
Niusia89, sliczny ten Twoj synus marzenie,ja bylam 2 razy chora. Duzo cherbaty z miodem, cytryna i malinami. Do tego bralam tabletki z czosnku. Kupowalam w Remie. Rewelacyjne. Pare dni i i wszystko przechodzilo Do nosa OTRICARE SALTVANNSPRAY. Imbir tez mi sie zdarzylo zjesc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
265 Postów

(spuźnieni3)
Stały Bywalec
Dziewczyny znów mnie zamotałyście...;D
co do becikowego:
-ja jestem tu legalnie, mam numer personalny i jestem po ślubie ale nie pracowałam tu;
-mój mąż pracuje tu 5 lat legalnie;
-mieszkamy pod jednym adresem i jestem tu zameldowana

teraz pytanie należy nam się becikowe??? ja czy mój mąż składamy o nie papiery?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
54 Posty
Monika Wójcik
(Niusia89)
Nowicjusz
becikowe nalezy sie matce dziecka wiec ty skladasz papiery
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
89 Postów
Jula :)
(MamaNel)
Początkujący
mi tez sie nalezy a nav robi problemy :/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-8  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
Wlasnie tak, Ty skladasz papiery. Tatus nie moze dostac becikowego
MamaNel , tak czasami jest Zdarza sie,ze przyznaja dopiero po porodzie. A ile nachodzic sie trzeba
Zgłoś wpis
Oceń wpis:10  
Odpowiedz   Cytuj
796 Postów
Marzena N
(marzenie)
Wyjadacz
Dzieki wielkie dziewczyny do nosa jutro kupie bo normalnie kinol mi odpadnie od tego kataru;( a z Pl mam tylko Cholinex na gardło ale bałam sie ze nie moge takich leków;( no ale jak mi nie przejdzie to tylko lekarz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
109 Postów
Aga Jas
(Kakariki)
Początkujący
Hej
Ja juz walcze z przeziebieniem 10 dni.Niestety nam przyszlym mamusiom pozostaje miod, cytrynka i czosnek po ktorym jest okropna zgaga ,ale nie ukrywam najbardziej skuteczny.Oczywiscie do nosa sol fizjologiczna albo woda morska .Na gardelkio tantum verde ale to z Polski bo tutaj to nie wiem czy jest.Ale i tak bylam u pani doktor zeby mnie osluchala bo nigdy nie wiadomo czy nie potrzeba wziasc mocniejszych lekarstw.Jak bylam w szpitalu na usg to spytalam lekarza co poleca na kaszel to powiedzial ze syrop Solvipect dostepny w aptece bez recepty ale oczywiscie w miare rozsadku tak jak na ulotce

Odnosnie tego becikowego to ja chyba mialam farta gdyz dostalam po tygodniu od zlozenia papierow i bez zadnych problemow .Pierwsze mialam pieniazki na koncie za nim przyszedl list z navu .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:8  
Odpowiedz   Cytuj
491 Postów
Dobrochna AS
(lady_dosia)
Wyjadacz
marzenie, tutaj masz baze leków bezpiecznych w ciązy, cholinex chyba nie komnmiecznie
www.mamazone.pl/baza-interakcji-lekow.aspx
Zgłoś wpis
Oceń wpis:8  
Odpowiedz   Cytuj
619 Postów
Wyjadacz
tylko nie cholinex;/ co do lekow w ciazy proponuje nic...nawet krople do nosa niektore szkodza trzeba okropnie uwazac..;/ ja sie wyleczylam lezeniem no i oczywiscie duzo cytrynki i herbatki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok