Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

1
DZIEŃ

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

Czytali temat:
(2077 niezalogowanych)
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
MalgorzataGrzesiak napisał:
Witam
Zwracam sie z ogromna prośbą o pomoc w głosowaniu na występ taneczny mojej córki. Wiadomo jak to jest z dziećmi ... wiec jak każda mama chcę jak najwięcej pomóc córce. Niżej podaje link, nie trzeba sie rejestrować. Z GÓRY DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA POMOC
akademiatanca.teletoonplus.pl/praca/378

Ja jako matka doroslej corki, mowie stanowczo NIE dla takich praktyk.
1. Dajesz swojej corce zly przyklad. Nie talent, nie praca, nie zdolnosci sie licza lecz znajomosci. Twoja corka juz w tak mlodym wieku dowiaduje sie, ze do sukcesu mozna dojsc nieuczciwa droga, dzieki np. znajomosci...... podejrzewam, ze gdyby mozna bylo kupic glosy, to bys to zrobila i wtedy twoje dziecko wczesnie by sie zaznajomilo z terminem: korupcja.
2. Ja rozumiem, ze jako matka nie masz zbyt trzezwego osadu. Powinnas jednak wysilic sie na obiektywizm dla jej dobra. Dziecko tanczy mniej niz przecietnie i twoja rola powinno byc zaoszczedzenie corce pozniejszych rozczarowan, zalaman, straty czasu na cos co nigdy niczym nie zaowocuje. Moja corka w tym wieku koniecznie chciala byc spiewaczka. Niestety, natura jej poskapila zarowno glosu jak i sluchu. Poswiecilam duzo czasu zeby ja przekierowac na cos w czym miala duzo wiecej zdolnosci i mozliwosci sukcesu. Teraz jest dorosla i obie sie smiejemy z jej owczesnych prob wokalnych.
Nie zawsze slepe poparcie sie oplaca. Jezeli chce sobie poskakac, to niech to robi, ale nie krzywdz jej "wyzebranym sukcesem"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
275 Postów
Janek Szaradek
(opptymus)
Stały Bywalec
Temat sie nie podoba gpsciu to wyjazd nikt cie tu nie prosil. A poza tym przypomnij sobie jezyk oczysty bo z bykami jakie walisz to wstyd pisac to wspolczyje takiego zawzietego ojca dzieciakom. Poza tym nie znasz to sie nie wypowiadaj na temat innych gosciu. Bo to jest nie smaczne. Jak juz pisalam temat nie taki to zegnam i tyle

Rozumiem, ze pijesz do "curus" bo innych nie widze. Ponizej jest napisane "corki" wiec mozna zalozyc, ze to literowna.

Ja natomiast w twoim poscie naliczylem 4. Oczywiscie pomijam skladnie, ktora jest haniebna.

Konkluzja jest dosc oczywista - matula zapatrzona w pocieche i przeswiadczona o jej mistrzowskim poziomoe zostaje sprowadzona na ziemie, co rodzi agresje i powoduje zażenowanie wsrod czytelnikow.

Teza jest taka bys przemyslala swoja prosbe.

Kiedy popełniamy błąd, musimy złagodzić dysonans poznawczy, który zagraża naszemu poczuciu własnej wartości. Dlatego tworzymy fikcje, które uwalniają nas od odpowiedzialności, przywracają nam przekonanie o własnej inteligencji, moralności i słuszności – przekonanie, które często każe nam brnąć coraz głębiej w działania głupie, niemoralne i błędne.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
Temat sie nie podoba gpsciu to wyjazd nikt cie tu nie prosil. A poza tym przypomnij sobie jezyk oczysty bo z bykami jakie walisz to wstyd pisac to wspolczyje takiego zawzietego ojca dzieciakom. Poza tym nie znasz to sie nie wypowiadaj na temat innych gosciu. Bo to jest nie smaczne. Jak juz pisalam temat nie taki to zegnam i tyle

Kto dał Tobie monopol na mówienie kto może komentować, a kto nie, jakieś wymogi do pisania ochów i achów jedynie?
Takie kółko wzajemnej adoracji to mamuśki mają na fejsie, jest tam takich profili mnóstwo...

Każdy według ciebie może mieć swoje zdanie, ale jeśli nie pokrywa się z twoim to wypada...

skoro się nie podoba że ludzie komentują coś na forum, to jest dział ogłoszeń, zamieść sobie tam ogłoszenie którego nikt nie będzie komentował...

niesmaczne jak już...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
59 Postów

(Lechoog)
Nowicjusz
Witam
Zwracam sie z ogromna prośbą o pomoc w głosowaniu na występ taneczny mojej córki. Wiadomo jak to jest z dziećmi ... wiec jak każda mama chcę jak najwięcej pomóc córce. Niżej podaje link, nie trzeba sie rejestrować. Z GÓRY DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA POMOC
Moim zdaniem, to twoje dziecko powinno być zdyskwalifikowane w tym konkursie i to tylko przez twoją głupotę i chorobliwą nadgorliwość.
Też mam córkę, a nawet dwie córki. Jedna z nich tańczy w balecie, do swojej klasy, doszła własnym wysiłkiem ku mojej wewnętrznej niechęci. Nigdy nie zabraniałem jednak, ani też nie zachęcałem.

Ty natomiast, zmuszasz dziecko do sztuczności i ono już tak gra, jak ty sama klaszczesz.

Dlatego też razem z moją córką, składamy z samego rana oficjalny protest w tej sprawie, moja córa jest już dorosłą kobietą i nie jesteś w stanie wmówić nam żadnej zawiści w tym temacie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
200 Postów
Milka ...
(milka_milka)
Stały Bywalec
ogladnelam....tzn przebrnelam przez te minute, ktora ciagnela sie jak godzina i niestety zgadzam sie z przedmowcami... sprobuj nakierowac dziecko na cos innego, to co pokazla corka to nie bylo ani tworcze ani za serce lapiace

wiem, ze jako matka probujesz corce gwiazdke z nieba zlapac ale nie tedy droga i zeby nie bylo, tez mam corke i to pewnie w podobnym wieku jak Twoja i moja tez tanczy ale... rekreacyjnie, towarzysko, dla relaxu i poskakania a jesli jej sie zapragnie tanczyc zawodowo to zapisze ja na siatkowke...

corka ostatnio wygrala konkurs szkolny i jej obraz pojechal do biblioteki w kommunie... cieszyla sie bardzo ja z nia ale malarzem to ona nie bedzie co najwyzej ma rewelacyjne pomysly na obraz wiec moze projektantka wnetrz lub ubran... pasje trzeba modyfikowac a nie isc w zaparte!!

ciezko czasem przelknac krytyke ale wierz mi tym wlasnie pokazujemy swoja sile charakteru, ze potrafimy ja przekuc na cos pozytywnego!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
264 Posty
Magg G
(magg)
Stały Bywalec
to na co mam glosowac? jaki to konkurs?? a nagrody beda??? moze chociaz jakas zdrapka....?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
504 Posty
Aneta Polak
(anetapolak)
Wyjadacz
Witam

ciekawe, dlaczego tak różnie rozumiemy to słowo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
200 Postów
Milka ...
(milka_milka)
Stały Bywalec
anetapolak napisał:
Witam

ok

podchodzi gosc i mowi tak

prosze mi pomoc i wskazac poczte na tej ulicy

za chwile podchodzi drugi i mowi tak

prosze mi pomoc i zaglosowac na moja partie polityczna, jest pomocna, ludzie mili i tak pieknie wyglada na plakacie...

pierwszemu pomoge bez wahania, z drugim niekoniecznie bo to juz nie pomoc ale kierowanie, manipulowanie moja wolna wola, wybieranie kogos pod pretekstem pomocy to nie pomoc, nie myl pojec!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
504 Posty
Aneta Polak
(anetapolak)
Wyjadacz
milka_milka napisał:
anetapolak napisał:
Witam

ok

prosze mi pomoc i zaglosowac na moja partie polityczna, jest pomocna, ludzie mili i tak pieknie wyglada na plakacie...

pierwszemu pomoge bez wahania, z drugim niekoniecznie bo to juz nie pomoc ale kierowanie, manipulowanie moja wolna wola, wybieranie kogos pod pretekstem pomocy to nie pomoc, nie myl pojec!!

ty do mnie pijesz??????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
200 Postów
Milka ...
(milka_milka)
Stały Bywalec
anetapolak napisał:
milka_milka napisał:
anetapolak napisał:
Witam

ok

ty do mnie pijesz??????

skad!! co najwyzej pisze!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok