Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

2
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

8 Postów
Natalia Piosek
(ukatka)
Wiking
Nie mam zamiaru się z Tobą kłócić, hejtuj komuś innemu. Skądś musiałam wytrzasnąć skoro się wypowiedziałam.
Każda różnie przechodzi, więc ciesz się, że nie miałaś większych problemów. Z pokarmem było tak, że po porodzie maluszek był dokarmiany z butelki, bo w piersiach był za mało pokarmu. Potem zapalenie piersi i koniec z pokarmem. Może dlatego, że pierś była zbyt mocno ugniatana podczas odciągania, nie wiem...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
o moich cesarkach pisalam tutaj na forum niejednokrotnie wiec powtarzac sie nie mam juz zamiaru, wystarczy wejsc w archiwum i poszperac.

zapalenie piersi mozna leczyc domowym sposobem- okladem z lisci kapusty.

brak pokarmu po cc nie ma nic wspolnego z owa cesarka... ja przez 3 miesiace po pierwszym cieciu moglabym wykarmic trojke dzieci, ale ze ich tyle nie mialam to uzywalam laktatora. Przy drugim dziecku niestety tak juz nie bylo i karmienie zakonczylam jak dziecko mialo 4miesiace, ale tez nad tym nie ubolewalam, no bez przesady.

temat cesarek to temat rzeka i opinii jest tyle ile kobiet, ale nie pisz, ze kobiety sie na to decyduja z wygody....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Natalia Piosek
(ukatka)
Wiking
Tą feralną cesarkę, o której pisałam przechodziła kuzynka. A, że jej mąż pracował, to przeważnie ja jeździłam do niej.
Fakt, zapalenie można leczyć domowymi sposobami. Chociaż i tu jest różnie. Jak tylko czuję, że dostaję zapalenia to robię sobie wolne od wszystkiego, bo wiem, że przy takiej temperaturze i przy tych wszystkich bólach niewiele zdziałam. Zajmuję się tylko dzieckiem i przystawiam jak najczęściej do piersi. Nawet nie muszę robić okładów z kapusty. Zapalenie potrzyma max. półtorej doby. Chociaż mi muśka opowiadała, że ją zapalenie trzymało tydzień. Ogrzewała piersi, przekładała pieluchą tetrową, bo "trzeba ogrzewać". Guzik prawda. Szkoda, że dowiedziała się po fakcie :/
Mnie udało się naturalnie urodzić, chociaż jak niunia wyszła na świat to położne w szoku, że zamiast spodziewanych 3,500 wyszło coś ponad 4,200 zdrowego berbecia.
A z tą wygodą powiedział mi mój lekarz. Trzy tygodnie przed terminem niestety musiałam zmienić lekarza. Poszłam do zastępcy ordynatora w szpitalu, gdzie planowałam rodzić. Pierwsze jego pytanie to w jaki sposób chcę rodzić. I też zdziwiony, że naturalnie, bo jak sam później mówił, większość dziewczyn wybiera z wygody i chyba ze strachu cesarkę, często nie wiedząc, czego potem mogą się spodziewać. Z wszystkim m.in. z piersiami jak mówił, może być później różnie. Sam poród wprowadza tyle zmian w organizmie, tak jak na przykład pobudza gruczoły do większej produkcji pokarmu. Stąd pewnie nawał. Nawet jeśli podczas ciąży nie pojawiła się laktacja to po porodzie na pewno się pojawi.
Miałam w pokoju dziewczynę, która najpierw karmiła córeczkę, potem odciągała jakieś półtorej butelki pokarmu laktatorem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(anzazou)
Wiking
W jakim miescie mialas tak fajnie zrobiona cesarke?? Czy bylas swiadoma operacji?? Czy znieczulenie bylo dobre, doskonale? dziekuje z gory za odpowiedz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
anzazou napisał:
W jakim miescie mialas tak fajnie zrobiona cesarke?? Czy bylas swiadoma operacji?? Czy znieczulenie bylo dobre, doskonale? dziekuje z gory za odpowiedznie powinienem sie odzywać w tym temacie ale prosze nie pisz tak fajnie zrobiona cesarke bo aż ciary przechodzą, tak fajnie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
88 Postów
Przyczłap Bulbulatora
(kissmydick)
Początkujący
No widzisz Anders. Jednak potrafisz grzecznie i na temat się wypowiedzieć Wystarczy cię trochę poniżyć, ośmieszyć i już wracasz na normalne tory Już ja cię wychowam, wyprowadzę na ludzi Jeszcze posypią się dla ciebie oklaski, tylko musisz być grzeczny
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
kissmydick napisał:
No widzisz Anders. Jednak potrafisz grzecznie i na temat się wypowiedzieć Wystarczy cię trochę poniżyć, ośmieszyć i już wracasz na normalne tory Już ja cię wychowam, wyprowadzę na ludzi Jeszcze posypią się dla ciebie oklaski, tylko musisz być grzeczny spieeeerrrrdalaj pedale jebany ode mnie, dobrze ze dotknać mnie nie możesz bo byś już rąk nie miał,
p.s. na zdjęciu to nie moja dupa, to pupa kobiety wiec nie wiem co ty pedale chcesz ode mnie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
88 Postów
Przyczłap Bulbulatora
(kissmydick)
Początkujący
AndersB napisał:
kissmydick napisał:
No widzisz Anders. Jednak potrafisz grzecznie i na temat się wypowiedzieć Wystarczy cię trochę poniżyć, ośmieszyć i już wracasz na normalne tory Już ja cię wychowam, wyprowadzę na ludzi Jeszcze posypią się dla ciebie oklaski, tylko musisz być grzeczny spieeeerrrrdalaj pedale jebany ode mnie, dobrze ze dotknać mnie nie możesz bo byś już rąk nie miał,
p.s. na zdjęciu to nie moja dupa, to pupa kobiety wiec nie wiem co ty pedale chcesz ode mnie

Mówiłem, że musisz być grzeczny, bo z procesu wychowawczego będą nici Robisz postępy, co ludzie tutaj widzą, ale nie możesz tego teraz zaprzepaścić Więc głowę niżej i pracujemy dalej. Skoro już podjąłem się wychowania ciebie, to doprowadzę to do końca
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
anzazou napisał:
W jakim miescie mialas tak fajnie zrobiona cesarke?? Czy bylas swiadoma operacji?? Czy znieczulenie bylo dobre, doskonale? dziekuje z gory za odpowiedz

domniemam, ze te pytania sa skierowane do mnie...
cc bylo zrobione w Stavanger.
Bylam swiadoma podjecia decyzji jak i samej operacji. Znieczulenie bylo dobre-gdyby nie, to pewnie czulabym bol podczas rozcinania i nie tylko
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty

(norwegia2013)
Wiking
Ja pierwsze dziecko próbowałam urodzić naturalnie. Poród zakończył się po kilku ok. 8 godzinach ,niestety zakończył się cc . Narkoza całkowita była koniecznością. Poród pamiętam jak z koszmaru. Drugie dziecko urodziłam po kilku latach planowaną cc (warunek 4000g dziecko), znieczulenie częściowe. Poród może być cudownyi taki był ten drugi . Każda z nas jest inna ,nawet porody nie są do siebie podobne. Rodziłam w Polsce. Życzę powodzenia wszystkim przyszłym mamuśkom
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok