Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

5
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

Dzikie norweskie kobiety - Norwegia

17 Postów

(mika11)
Wiking
Ludzie jestem tu już trochę i nie rozumię zachowania Norweżek, są dzikie , zamknięte , np idę z dzieckiem na spacer a że moja mała rezolutna i ciekawska podbiega do dziecka norweskiego a co robi matka widząc to za wózek i dyla , dziwne te kobiety tu są , brzydkie , niemiłe , nie dziwie się że jest tylu rozwodników , mają dość tych zimnych kobiet
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
47 Postów

(Trollica)
Nowicjusz
Dzikie, zamknięte, dziwne, brzydkie, niemiłe i zimne...tyle przymiotników określające norweskie kobiety bo jedna z nich śmiała uciec przed Twoim z pewnością uroczym dzieckiem..podaj wszelkie miejsca w których się pojawiasz z w/w dzieckiem abym nie musiała później dołączyć do jakże zacnego grona tym razem polskich " dziskusek"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:9  
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty

(Leo7604)
Wiking
...no cóż...jak to potocznie mówią PASTUCHY i tyle...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
mika11 napisał:
dziwne te kobiety tu są , brzydkie , niemiłe , nie dziwie się że jest tylu rozwodników , mają dość tych zimnych kobiet
Wiekszosc kobiet w Norwegii jest niezalezna ekonomicznie od mężczyzn, wiec te rozwody to nie tylko dlatego, ze sa one brzydkie , niemiłe.
Kobieta tez moze miec dosc faceta.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:7  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Sara Dab
(sara30)
Wiking
Czesc

Ja mam i dobre i zle doswiadczenia- na poczatku myslalam podobnie jak Ty, ale nie znalam jezyka, wiec nie moglam z nikim porozmawiac, ale teraz uwazam, ze i Polki i Norweskie kobiety bywaja dzikie. Nie uwazam zeby jakos odbiegaly od normy, zalezy na kogo trafisz. W klasie u mojego dziecka bywaja takie, ktore omijaja mnie szerokim lukiem, ale czy aby w Polsce nie jest podobnie??

Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Jak dobrze posmiac sie z rana
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
one nie sa dzikie tylko uwazaja sie za pepek swiata i nie zadaja sie z podludzmi w ich mniemaniu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty

(Mietka)
Wiking
Ja nie wiem,niedawno w sklepie stojac przy kasie ,jakos sie zadumalam,i eksp.zaczela obslugiwac nastepna kobiete,ta widzac to,kazala jej zniszczyc parogon,i najpierw mnie obsluzyc,mimo tego ze machnelam reka,ze mi obojetne,bo i tak w sumie zapomnialam co ja w ogole chcialam kupicz wrazenia ze mnie taki zaszczyt kopnalwracalam do domu z glowa w chmurach,jakby Polak chcial mnie wtedy np.zagadac,to nie wiem czy dalabym rade zejsc na ziemie),pewnie by pomyslal ze sie uwazam za pepek swiataa tak nie jest.i do czego zmierzam..,acha,nie powiem ze zostalam milo potraktowana przez Norwezke,bo nie sadze zeby kazdy kto mieszka w Norge,albo jest podobny do Norwega,byl nim czystej krwi Ps.kiedys na lekcji geografi,odplynelam na chwile celem odstresowania sie,poczym wyprostowalam sie,i siedzialam jak arystokratkazostalam za to zbesztana przy calej klasie,profesorka glupio zaczela wypytywac z kad pochodze,czy z miasta czy ze wsi,itd.poczym wezwala do odp.a ja tymbardziej zaczelam gwiazdorzycjakze zla byla,ze niestety ale 5 ne musila mi postawic,bo to tak ciezko ogarnac ze istnieje bodaj 16 cie osobowosci na swiecie,a ja jestem akurat ta 17 tai lepiej sie czuje wsrod np.Norwegow,Szwedow,itp.niz wsrod Polakow,bo Ci czasami podchodza do mnie jak do dzikusa,co nie jest odpowiednie.Takze wniosek jaki))dziekuje za uwage z powazaniem Mietka Niesmialy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
47 Postów

(Trollica)
Nowicjusz
Ludzie są różni, bez względu na narodowość i nie ma sensu generalizować. Powinniśmy być dumnym Narodem i nie chodzić z głową w chmurach tylko dlatego, że Norweg był dla nas miły. To nie kwestia zaszczytu a kultury osobistej, którą człowiek albo ma albo nie. Nie zauważam owego dystansu u Norwegów, być może dlatego, że sama należę do osób zdystansowanych dlatego optyka widzenia jest zakrzywiona, niemniej jednak jeśli wymagamy od innych, najpierw sami od siebie najwięcej wymagajmy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:8  
Odpowiedz   Cytuj
217 Postów
El Mundo
(Matiboy)
Stały Bywalec
mika11 napisał:
Ludzie jestem tu już trochę i nie rozumię zachowania Norweżek, są dzikie , zamknięte , np idę z dzieckiem na spacer a że moja mała rezolutna i ciekawska podbiega do dziecka norweskiego a co robi matka widząc to za wózek i dyla , dziwne te kobiety tu są , brzydkie , niemiłe , nie dziwie się że jest tylu rozwodników , mają dość tych zimnych kobiet

Brzydkie, niemiłe , zamknięte - na jakiejś wyspie przebywasz , ze takie opinie wydajesz ?
Ile masz znajomych Norweżek ? że tak uważasz ? czy wyciągasz wnioski na podstawie tej jednej sytuacji ?

Brzydki ? - nigdy , w zdecydowanej większości Norweżki to ładne dziewczyny i kobiety na dodatek potrafią grac w piłkę nożną co jest nie do pomyślenia u polskich dziewczyn

zamknięte - nigdy w życiu , uważam , że nawet bardziej otwarte na znajomości niż Polki

niemiłe - znów jakaś bzdura

Hehe w ogóle jakie ty wnioski wyciągasz - dużo rozwodów , bo Norweżki niemiłe , brzydki i dziwne , a faceci to aniołki hhehe
Norweskie kobiety mają po prostu pieniądze , dadzą sobie rade same , nie muszą się męczyć z chujowymi typami całe życie , chujowe typy wezmą sobie za żonę jakąś Tajkę, Filipinkę - te się nie będą czepiały. będą prały , sprzątały, gotowały i rodziły dzieci ...

ogólnie większych bzdur dawno nie czytałem ..,. może jakis problem jest z Tobą skoro od Ciebie ludzie uciekają , są dla ciebie niemili i widzisz same brzydkie Norweżki ?

Może pora w końcu udac się po okulary i zbadać słuch ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok