Ja dwa dni temu do domu wrocilam z maluszkiem

Tez z Ullevål
Zdecydowanie i przede wszystkim polecam zabrac butelke na wode na porod. Chce sie bardzo pic a z butelki najlatwiej

I ogolnie to co lubisz pic. Szpital ma wode i saft, ogolnie proponuja pic rzeczy zawierajace cukier zeby miec energie, moga tez byc jskies energetyczne napoje, o ile nie masz problemow z cisnieniem. Nie wiem jak tam inne rodzace ale mi sie bardzo przydaly..
Polecam tez jakies wygodne ubrania na poruszanie sie po szpitalu, moze byc szlafrok ale ja osoboscie chodzilam w dresie.. najwygodniej.. Kosmetyki polecam zabrac i recznik.. zawsze przyjemniej sie wycierac swoim niz szpitalnym. I ja osobiscie polecam klapki pod prysznic

Poza tym wszysko maja..
Dla maluszka ubranka, sciereczki, pieluszki, kolderki maja.. Pupe faktycznie sama woda i jednorazowa sciereczka sie myje, ewentualnie maja jakies specjalne mydelko czy cos tam jesli z domyciem problem

Butelki, laktatory.. kubeczki do karmienia itp maja
Aparat, ladowarki.. mysle ze to rzeczy niezbedne. Ja moglam godzinami patrzec i fotografowac maluszka
Pozdrawiam i powodzenia! Przemily personel a do tego ja rodzilam z polska polozna