Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

4
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

Plan porodu?? Bergen - Norwegia

Czytali temat:
Damian Fifielski Marta Wiśniewska halotunowa Tomek2190 asiastasia asia (1844 niezalogowanych)
69 Postów
Początkujący
Witam!!
Czy któraś z mamusiek miała napisany plan porodu?? Jeśli tak, czy był on przestrzegany przez personel medyczny? Jakie punkty zawierały Wasze plany?
Wielkie dzięki za odpowiedzi!! Ja mam termin za 8 tygodni i się właśnie zastanawiam czy napisać takowy plan, ale niewiem czy jest sens
Pozdrawiam!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Napisac pewno mozesz, ale czy ktos to przeczyta to watpie.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
107 Postów
Bogusia K........
(Bogunia)
Początkujący
Ja rodziłam w sierpniu i pierwszy raz słysze o jakimś planie porodu!!!Wątpie aby poród przebiegał zgodnie z Twoim planem porodu.Tego sie nie da zaplanować!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...

- oddychac
- przec
- wrzeszczec
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
jeśli poczęcie było rozplanowane
to i poród powinien
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
aga2210 napisał:
Witam!!
Czy któraś z mamusiek miała napisany plan porodu?? Jeśli tak, czy był on przestrzegany przez personel medyczny? Jakie punkty zawierały Wasze plany?
Wielkie dzięki za odpowiedzi!! Ja mam termin za 8 tygodni i się właśnie zastanawiam czy napisać takowy plan, ale niewiem czy jest sens
Pozdrawiam!!

ojejku.. dobre...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
54 Posty

(20alex20)
Nowicjusz
jasta102 napisał:
jeśli poczęcie było rozplanowane
to i poród powinien

Hahaha
Dobre,dobre!
A co do planu to........planowac se mozna,a bedzie jak bedzie
Nawet kobieto nie wiesz kiedy sie zacznie.No chyba,ze zaplanowana jest cesarka.
Z tego co wiem oni tu na maxa przetrzymuja kobiety nawet do trzech tygodni po terminie
A moze sie tez zaczac przed terminem.
Jedno jest pewne,ze bedziesz rodzic,a cos wiecej na ten temat to jedna wielka niewiadoma.
Mozesz sobie wanienke umowic,a i łozko porodowe na pewno bedzie i miły pokoik oraz "obsluga" odpowiednia.Mozesz sie ugadac,zeby Ci dali znieczulenie zewnatrzoponowe,ale i to nie jest pewne bo jak szybko pojdzie akcja porodowa to nie zdarza A jak pojdzie za wolno to "przyspieszacza"(oksytocyna) tez ci nie dadza,wiec nie ma co sie na to umawiac..hehe Nawet z polozna sie nie umowisz,zeby akurat ta ,ktora chcesz miec przy sobie byla bo tez nie wiadomo czy zdarzysz na jej zmianie urodzic itp. itd.
Powodzenia zycze i szczesliwego rozwiazania.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
69 Postów
Początkujący
dla tych co nie mają nic normalnego do napisania nie muszą się wypowiadać na temat, który ich nie dotyczy. Na innym forum znalazłam wątek, że coś takiego jest i ludzie piszą takie plany, pytałam się czy ktoś kto rodził w Bergen ma takie doświadczenie i jak to wyglądało
www.forumnorwegia.net/viewtopic.php?t=46105 dla tych najbardziej komentujących przesyłam link
zresztą temat już nie aktualny, tutaj nic się nie idzie dowiedzieć, więc zapytam moją położną.
Dziękuję
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
aga2210 napisał:
tutaj nic się nie idzie dowiedzieć, więc zapytam moją położną.

tylko położna wie kiedy można
ale nie przesadzaj, że niczego się tu nie dowiedziałaś
może akurat w przypadku kobiety w ciąży obyło się to bez brutalnego tłumaczenia
tak na spokojnie cię informowaliśmy
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
Moj plan porodu (w angielskim) wynosi.. uwaga!uwaga!.. 5 stron A4, czcionka 11))
Hehe Moze dlatego ze mam tak napisane w wersji PL/ANG- na wypadek gdyby jakies moje sformułowanie nie było jasne po angielsku (a ze pracuja w tym szpitalu 3 polskie polozne to moze one zrozumieja.. Poza tym to ułatwienie dla mnie.

Punktow jest troche, ale pisze tam m.in. wlasnie o szczepieniach, o wlasnej muzyce w trakcie, koniecznie o wannie (nie prysznicu..), o tym ze nie chce aby podawano mi oksytocyne- chyba ze zajdzie taka koniecznosc, ale wolalabym tego uniknac, o lewatywie, ochronie krocza, o kontakcie skora do skory oraz prosba o niedokarmianie malucha woda czy glukoza.
To tak w skrocie..

zapozyczone od,,zaprzyjaźnionego,,forum....nooooooooo jestem pod wrazeniem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok