Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

4
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

Czytali temat:
Thug Life Mateusz Chyła Albert92 ........... Justyna Kaha LukaszC Ce Eugenia Noicka maaciek ... Milena.Honorata Radek2001 (8723 niezalogowanych)
11 Postów
Dzidek Dzidek
(Dzidek198253)
Wiking
a jak mogę zmienić tego lekarza?? da się tak od ręki?? i wie ktoś coś na temat tatusiowego?? bo też mi się coś obiło o uszy;/... przepraszam że tak męczę jednak nie mam od kogo zasięgnąć informacji...i naprawdę jestem wdzięczna wszystkim którzy udzielają mi odpowiedzi buziaczki dla Wszystkich i waszych maluszków
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
46 Postów
Elka Zielińska
(sue135)
Nowicjusz
co do tatusiowego, wczesniej pisalam Ci jak wyglada macierzynski - 47 albo 57 tygodni . W tym macierzynskim jest 12 tygodni tylko dla taty. takze jesli wybierasz 80% - 45 tygodni Ty jestes z malenstwem, 12 tata, jesli 100% - 35 i 12. Tata moze wykorzystac swoj urlop w przeciagu trzech lat od narodzin dziecka i nie musi od razu brac 3 miesiecy. Moze np wziasc miesiac w trakcie Twojego macierzynskiego, ale wtedy Ty wracasz na ten czas do pracy albo wykorzystujesz w pracy urlop, moze wziasc zaraz po tym jak Twoj sie konczy albo nawet rok pozniej, mozliwosci jest mnustwo.

Co do lekarza, wchodzisz na strone helfo.no wypisujesz sie od swojego i wybierasz innego , ktory aktualnie ma wolne miejsca na liscie (jesli masz MinID, jesli nie poprostu dzwonisz do helfo i mowisz do kogo chcesz sie zapisac). Bedziesz u niego zapisana od 1szego nastepniego miesiaca ale nie ma problemu, ze umowic sie na wizyte przed tym terminem. Mowisz tylko, ze sie przepisalas a potrzebujesz wizyty i tyle.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Dzidek Dzidek
(Dzidek198253)
Wiking
dziękuje Ci sue135
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
240 Postów
Ewa M.
(toja)
Stały Bywalec
Witam,ja dzis byłam u ginekologa w Nesbru.Jestem w 12/13 tydzien ciązy.Lekarz jest miły i bardzo dokładnie obejrzał dzidziusia,na wszystkie pytania odpowiedział.Jestem zadowolona i spokojna bo bardzo się stresowałam i martwiłam ze może byc cos nie tak.Polecam tego lekarza.Usg ze szpitala mam dopiero na 26 listopad więc do tego czasu bym umarła ze stresu,bardzo maja dziwne podejście że nie robia tego usg wcześniej aby sprawdzic czy wszytsko dobrze sie rozwija dzieciątko.Pozdrawiam.Ps.ja mogę się pochwalić że nic jeszce nie przytyłam bo w pierwszej ciąży 15kg w drugiej ok.18kg,ciekawe ile teraz?Powodzenia.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
240 Postów
Ewa M.
(toja)
Stały Bywalec
Marcemil-a jak Twoje wrażenia z wizyty,czy wszystko ok?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Dzidek Dzidek
(Dzidek198253)
Wiking
witam Toja mam do Ciebie pytanie, Ty byłaś u tego polskiego ginekologa w Nesbru prywatnie tak?? ile musiałaś zapłacić za wizytę?? czy on moze prowadzić całą ciąże??czy ma takie same prawa do wydawania zwolnień, jak lekarz rodzinny którego się ma przypisanego?? za którego podczas ciąży dziewczyny pisały że nie trzeba płacić, i czy ogólnie można zglosić się do niego, i nie chodzić do rodzinnego...Pozdrawiam gratuluję i zdrówka życzę
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
94 Posty
pelagia ktosiek
(ona86bgo)
Początkujący
wiecie to tu to tam cos sie o uszy obilo, no ale jak nie pojde sama to sie nie przekonam co i jak.
juz kilka dni tylko, az sie doczekac nie moge, w pt zaczelam 18 tydz mam nadzieje ze z dzidzia wszystko w porzadeczku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
178 Postów
marcemil marcemil
(marcemil)
Stały Bywalec
Czesc !! ginekolog ok, jest z Krakowa, przylatuje co jakiś czas na wizyty, ciążę można prowadzic, za wizytę płaciłam 1150, ale doczytałam się na stronie ze przy prowadzieniu ciązy kazda kolejna wizyta to 500kr. Nie ma niestety mocy do wystawiania zwolnien....takze tu odpada i trzeba brac od fastlege niestety, takze trzeba pewnie prowadzic ciązę na dwa fronty.
Ja jak zajdę, tak zrobię.

Pozdrawiam !!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów
Wiking
Hej dziewczyny! Szukam na forum odpowiedzi na kilka pytan, ale wole sie upewnic tutaj) Szefowa przedluzyla mi umowe do 21-go grudnia. To bedzie 5 miesiecy pracy od momentu kiedy jestem w ciązy. Watpie aby chciala mi ta umowe przedluzyc, poniewaz zacznie sie u mnie taki okres, kiedy zdolnosc do pracy moze zmniejszyc sie do zera:/ a w dodatku 20-go grudnia jade do PL na świeta. Czy ktoras moze mi powiedziec (zakladajac czarny scenariusz, ze nie przedluza mi umowy)co powinnam zrobic? Zalatwic sobie zwolnienie do konca ciazy, zglosic sie do Nav jako bezrobotna, czy moze widzicie jakies inne rozwiazanie? Dzieki z gory

No i zaczal sie u mnie 18t.c ,dzidzi zaczyna kopac mame, kilogramy rosna...Wesolo ogolnie)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów
Wiking
Witam wszystkie Wczoraj bylam na USG. Mozecie sobie wyobrazic jakiego szoku doznalam dowiadujac sie, ze zamiast jednego , w brzuchu mam blizniaki.... Jeszcze to do mnie nie dociera Czy bylyscie ,albo znacie kogos z podobnym doswiadczeniem? To jest 20 t.c . Zastanawiam sie jak dlugo bede w stanie pracowac i co jesli nie bede w stanie;/ ojjj tyle mysli mam w glowie, ze spac nie moge;P

pozdrawiam wszytskie mamy
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok