Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

5
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

Czytali temat:
Marcin Krukowski Wanda Dera D S Eveline Cake ANNA PUCUŁEK Norge 30 Norge 30 Katarzyna Ambrozinska Team Vask Paulina Mydlarz Agnieszka K (12051 niezalogowanych)
875 Postów
Daria C
(daris)
Maniak
Minifom mozna uzywac od pierwszych dni zycia dziecka jesli podejrzewamy ze to jest kolka. Mozna tez sprobowac dac dziecku slodzona wode-nieraz pomaga. Na 100 ml wody dwie lyzeczki cukru.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
202 Posty
Agnieszka N.
(AgaN)
Stały Bywalec
sab simplex to nic innego jak polski espumisan...1 ml (ok. 25 kropli) zawiesiny do zażycia zawiera 69,19 mg Simeticonu.....w Norwegi dostepne bez recepty w sklepie spozywczym....lub aptece..

Tłumaczenie ulotki z języka niemieckiego:

Skład - składniki lecznicze: 1 ml (ok. 25 kropli) zawiesiny do zażycia zawiera 69,19 mg Simeticonu.
Pozostałe składniki: Carbomer, kwasek cytrynowy, hypromellose, benzoesan sodu, substancja słodząca (aspartam), sacharyna, kwas sorbinowy, aromat malinowy, aromat waniliowy, woda
Opakowanie: butelka z dozownikiem o pojemności 30 ml zawiesiny
Obszary zastosowania:
-do leczenia objawowego dolegliwości żołądkowo-jelitowych związanych z nadmiarem wydzielania gazów, np. wzdęcia, uczucie przepełnienia
-do przygotowania do badań w obszarze brzucha, jak np. rentgen i sonografia oraz przy przygotowaniu do gastroskopii i endoskopii
-przy wzmocnionym wydzielaniu gazów po operacjach
-przy zatruciach
Przeciwwskazania: nie wolno stosować przy nadwrażliwości na Simeticon lub inne składniki leku. Nie ma żadnych przeciwwskazań do stosowania podczas ciąży i okresu karmienia.
Środki ostrożności dot. stosowania i wskazówki ostrzegawcze: przy świeżo powstałych i/lub występujących przez długi czas dolegliwościach brzucha powinniście Państwo udać się do lekarza, aby rozpoznać przyczynę dolegliwości i powodowaną przez nie chorobę.
Interakcje z innymi lekami - nie są znane
Dozowanie: o ile lekarz nie zaleci inaczej, proszę stosować się do tych instrukcji, w przeciwnym razie lek może nie działać właściwie!
Niemowlęta: do każdej butelki (chodzi o butelkę z mlekiem itp.) dodawać 15 kropli.
Sab simplex miesza się bezproblemowo z innymi płynami, np. z mlekiem. U niemowląt karmionych piersią można zaaplikować za pomocą małej łyżeczki bezpośrednio przed karmieniem.
Skutki uboczne: do tej pory nie zaobserwowano skutków ubocznych. Wzdęcia (kolki) u małych dzieci, bóle brzucha przy przyjmowaniu posiłków przez niemowlęta i małe dzieci należą do najczęstszych dolegliwości, którymi matki i pediatrzy muszą się zajmować. Regularne ataki krzyku ok. pół godziny po posiłku mogą po wykluczeniu przyczyn organicznych być przyczyną dolegliwości trawiennych. Występują przeważnie w pierwszych miesiącach życia. Te dolegliwości są dużym obciążeniem dla dzieci i rodziców. Nie są one jednak postrzegane jako choroba i nie przedstawiają żadnych zaburzeń rozwojowych. Mogą występować zarówno u dzieci karmionych butelką jak i karmionych piersią. Przyczyna tych kolek leży w pożywieniu pochodzenia mlecznego, ponieważ pożywienie to to przy ruchach żołądkowo-jelitowych prowadzi do silnego wytwarzania śliny przez wiele godzin. Zamknięte powietrze nie może się wydobyć i prowadzi do bolesnych wzdęć.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
875 Postów
Daria C
(daris)
Maniak
AgaN- ty chyba dzieci nie masz co??
Nawet jesli sklad jest ten sam to zeby ulzyc maluszkowi to wyda sie pieniadze nawet na to samo tylko pod inna nazwa! Ja mam Espumisan i nie za bardzo dziala Teraz podaje Sab simplex i widze roznice
Kazda z nas ma ulotke dolaczona do opakowania,niemniej chodzi o doswiadczenie innych mam z podawaniem leku i o to tu pytamy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
510 Postów
Iska |
(iglaczek)
Wyjadacz
Znalazlam jeszcze taki lek BOBOTIC w PL aptekach. Ma podobny sklad do sab simplex i podobno jest bardzo dobry.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
875 Postów
Daria C
(daris)
Maniak
O takim samym skladzie jest lek Infacol-tez mial byc dobry... nam nie pomaga
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
510 Postów
Iska |
(iglaczek)
Wyjadacz
A ten sab simplex dziala na Twojego maluszka Daris?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
875 Postów
Daria C
(daris)
Maniak
No teraz moge powiedziec ze zadzialal najlepiej ze wszystkich-ale i tak kolka nie mijala po nim a jedynie lekko mniej sie wykrecal z bolu
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Wiking
witam jestem bardzo zainteresowana kupnem od Panitych kropelek prosze o kontakt moj nr tel 46361032 julia badz droga mailowa julciastanczyk@wp.pl bardzo zalezy mi na czasie sama wiesz jak dziecko cierpi bardzo proszę o szybki kontakt
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
58 Postów
Ewa Kasprzyk
(ebkas)
Nowicjusz
A próbowałyście ciepłych kąpieli??? Mojemu synkowi pomagalo.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
AGNIESZKA M
(AGA76)
Wyjadacz
Witam mamusie!
Ja mam jeszcze oprocz tego sprawdzony sposob na odgazowanie dzidzi...Przyciskamy lekko kolanka dziecka do brzuszka,przytrzymujemy je przez kilka sekund i rozluzniamy.Czynnosc powtarzamy az do uwolnienia sie gazow!Powodzonka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok