Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

1
DZIEŃ

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

kuchenka indukcyjna - Norwegia

Czytali temat:
Przemek Cybul RRafi Aleksandra Janewicz (1894 niezalogowanych)
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Witam. Miałbym parę pytań do posiadaczy wyżej wymienionej kuchenki.
Głównie chodzi mi o zużycie energi. W opisach technicznych podają tylko moc przyłączeniową. Ma może ktoś doświadczenie ile plus minus trzeba zużyć watów na przygotowanie obiadu na 4-osobową rodzinę bez używania półproduktów. Jakich polecacie producentów,no i oczywiście ceny. Byłbym wdzięczny za infomacje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Dareknorge)
Wiking
Retrier ty taki intelygent nie wiesz jak to zrobic. Zobacz w parametrach poszzczegolnych palnikow moc w watach potem oblicz czas jaki potrzebujesz na ugotowanieobiadu i bedziesz wiedzial ile KW spalisz na przygotowanie obiadu. Co do ceny to zobacz sobie na hardware.no tam znajdziesz najnizsza cene. Pamietaj ze indukcja zuzywa mniej energi od porcelany no i musisz miec specjalne garnki. A one tez kosztuja troszke. Ale warto.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Dareknorge napisał:
Retrier ty taki intelygent nie wiesz jak to zrobic. Zobacz w parametrach poszzczegolnych palnikow moc w watach potem oblicz czas jaki potrzebujesz na ugotowanieobiadu i bedziesz wiedzial ile KW spalisz na przygotowanie obiadu. Co do ceny to zobacz sobie na hardware.no tam znajdziesz najnizsza cene. Pamietaj ze indukcja zuzywa mniej energi od porcelany no i musisz miec specjalne garnki. A one tez kosztuja troszke. Ale warto.

Wiem jakich garnków się używa,jaka jest różnica między kuchenkami Dareknorge. Dlatego pytam się o tę konkretną i szukam opini osób gotujących na codzień a nie teoretyków, a ceny interesują mnie polskie ,nie norweskie. W każdym bądź razie dzięki.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Retier, poczytaj sobie forum o płytach indukcyjnych

forum.muratordom.pl/showthread.php?10235...3%C5%BCcie-w-wyborze

mozesz tez w wyszukiwarce znalezc inne fora na ten temat. Na kuchence indukcyjnej gotuje sie rewelacyjnie, a garnki nie są potrzebne zadne "specjalne", po prostu nie moga byc emaliowane.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Hilton napisał:
Retier, poczytaj sobie forum o płytach indukcyjnych

forum.muratordom.pl/showthread.php?10235...3%C5%BCcie-w-wyborze

mozesz tez w wyszukiwarce znalezc inne fora na ten temat. Na kuchence indukcyjnej gotuje sie rewelacyjnie, a garnki nie są potrzebne zadne "specjalne", po prostu nie moga byc emaliowane.

Dzięki.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
ani też aluminiowe
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
aluminiowe powiadasz. Harcerstwo to dzis mydlenie oczu, a menażka to eksponat muzealny
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
87 Postów
Michał Polak
(korepetytor)
Początkujący
A ja mam imbryczek co to razem z maluchami w gory zabieramy i sobie biwakujemy... harcerstwo jest wieczne !!!

Czuwaj.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok