Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

5
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

Czytali temat:
699 Postów
agnieszka o.
(saka)
Wyjadacz
niektóre 'rzeczy' nie są dostępne innymi kanałami (her ligger hunden begravet... czy jakoś tak )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
512 Posty
ania s
(ania_s)
Wyjadacz
Kow@lski napisał:
Zuzu napisał:
Sethur napisał:
ania_s napisał:
hmm troche jednak przesadzasz, uwazam ze nie ma krzywdy w sciaganiu i udostepnianiu plikow, no coz kazdy chyba ma prawo do wlasnego zdania, czy nie?

Wlasne zdanie w tych przypadkach interpretuje prokuratura.. Dura lex sed lex..

@Sethur co niektórzy wychodzą z założenia: "Quod non videt oculus, cor non dolet"

zresztą Bez seeda i Salomon nie ściągnie

niech download będzie z wami do czasu

Ania, rozumiesz cos z tego? Ja nie...

po łacinie to jeszcze nie spikam hehe, czy w innym nie zrozumialym tudziez wymarlym jezyku
hmmm nie bede hipokrytka i nie bede pisac: potepiam sciaganie plikow, prace na czarno, itp itd
jak dla mnie robta co chceta tylko liczta sie z konsekwencjami... tyle
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
87 Postów
Michał Polak
(korepetytor)
Początkujący
Jest wiele serwisow gdzie sciaga sie legalnie muzyke i filmy za oplata... np.: www.bit.no Jest to jak najbardziej legalne.Kazdy ma prawo do zabezpieczenia swojej oryginalnej kopi plyty CD zakupionej w sklepie. Z racji, ze nikt nie biega ze staroswieckimi CD.play'eramia a MP3 lub innymi urzadzeniami do odtwarzania muzyki w innych formatach. Tak wiec kupujac oryginalna kopie w sklepie nabierasz prawo do tworzenia kopi do uzytku wlasnego. Nie mozesz udziecaj, pozyczac, odtwarzac publicznie (dotyczy to tez miejsca pracy) utworow, filmow itp. Masz prawo umiescic muzyke czy filmy i ine obrazy np. na wlasnej stronie internetowej. Jest to twoja prywatna strona i zbierasz tam swoja muzyke dla siebie. Musisz zamiescic informacje, ze zciaganie plikow z twojej strony internetowej jest nielegalne i juz jestes czysty. Ile kopii mozesz zrobic? A tyle ile masz miejsca. Materialy, ktore sa chronione prawami autorskimi nie moga byc zmieniane. Czyli nie wolno dodawac napisow, przycinac, wycinac, dostawiac... itd, itd... Z tego co ja slyszalem w Norwegii nie ma cenzury i jesli klikniesz na link obejzyj mnie a tu nagle pojawi sie najnowszy film z Hollywood lub Bollywood to nie musisz wylaczac komputera. Obejzyj sobie spokojnie. Z drugiej strony nie rozumiem ludzi sciagajacych pliki, ktore sa dostepne online. Po co zapychac wlasne dyski? Chcesz ogladac filmy w Internecie nie obawiajac sie o odpowiedzialnosc? Skorzystaj z oferty np.: www.cdon.com filmy juz od 9 korona czasem i za friko. www.canaldigital.no ma tez swoja oferte filmow za darmo i za oplata. Korzystajac z ofert www.films-online.pl czy www.seans24.pl i placac za tzw. zloty bilet dajemy sie naciagac poniewaz serwisy jak te to tylko bramki korzystajace z zasobow www.megavideo.com
W Norwegii z cala pewnoscia kaze sie ludzi udostepniajacych filmy i muzyke chronione prawami autorskimi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
M. C.
(Carbonbased Lifeform)
Wiking
Z tego co wiem,ściąganie piratów z neta generalnie jest nielegalne ale w Norwegii operatorzy i dostawcy internetu mają prawo nie udzielać informacji dotyczących swoich użytkowników,tzn wszyscy mogą znać Twoje IP ale nie będą znać Twojego nazwiska i adresu.Takie prawa ma podobno budować zaufanie do operatora.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok