Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

4
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

rejestracja lodki - Norwegia

Czytali temat:
wojtek muskus Ricco Xxxxxx Rafal_ R6 Monika K ludi 9 REVOLVING MOSS0 beneksbaat beneksbaat Flismalemp01 Greg2226 Radixson Modern home design (4939 niezalogowanych)
13 Posty
Grzegorz M.
(gregor405)
Wiking
witam moze ktos wie jak wyglada rejestracja lodzi ..oplace podatek importowy [bez silnika] a w pozniejszym czasie dolacze silnik....dzieki za informacje....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
463 Posty
Przemysław xxx
(Przemko)
Wyjadacz
24% od ceny zakupu
24% podatek inportowy,,,chyba ze sam przewozisz to unikasz tych kosztow
Rejestracja nic nie kosztuje,kosztuje ubezpieczenie,koszt ubezpieczenia zalezy od kwoty zakupu lodzi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:12  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
Grzegorz M.
(gregor405)
Wiking
dzieki...tylko chodzi mi co bedzie jak pozniej dolacze silnik ...bo w komplecie chca 150 nok od KM...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
463 Posty
Przemysław xxx
(Przemko)
Wyjadacz
A tu cie zadziwie od 1 lipca ta oplata bedzie zniesiona tylko jeszcze nie wiem czy tylko na nowe silniki czy tez na uzywane
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
463 Posty
Przemysław xxx
(Przemko)
Wyjadacz
aaa i jeszcze jedno nie oclonego silnika nie ubezpieczysz co nadto problem nie oclonego silnika zaczyna sie wtedy kiedy zostaniesz skontrolowany jak i na wodie tak i na drodze skontrolowac cie moze Politti,Statens vegvesen, Redningsskøyte
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
Grzegorz M.
(gregor405)
Wiking
..hmmm a przy wwozie samego silnika place clo od wartosci czy od mocy...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
463 Posty
Przemysław xxx
(Przemko)
Wyjadacz
Placisz od ceny,placisz za koniki jeslo sprowadzasz silnik powyrzej 9.9hk i jeszcze jedno ale nie pamietam wiem ze jak przeliczalem silnik o mocy 120kh nie oplacalo mi sie go tu ciagnac
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
Grzegorz M.
(gregor405)
Wiking
...wiem ..chce oclic tylko osobno to potem zaplace chyba tylko od wartosci nie od mocy ...a jesli zglasze ze nie przekracza 6000 nok to chyba bez cla????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-9  
Odpowiedz   Cytuj
463 Posty
Przemysław xxx
(Przemko)
Wyjadacz
na dzien dzisiejsz placisz od wartosci i od mocy od 1lipca oplata za moc ma byc zniesiona tylko ze nie wiem czy nie na nowe silniki a co do tego jk pokarzesz fakture ponizej 6000nok to nie mam pojecia nie odpowiem ci na to
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok