Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

1
DZIEŃ

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

przyciemniane szyby dozwolone? - Norwegia

166 Postów
Katarzyna Gajdosz
(yenever711)
Stały Bywalec
hejjj mam pytanko jak myslicie, czy da sie tu jezdzic z przyciemnianymi szybymi (przednimi bocznymi rowniez) czy jest to bardzo niedozwolone...?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Cos chcesz ukryc?
Mozesz przyciemnic
Dane z firmy:
Solfilmen kan leveres i toningsgradene:
50% - 35% - 20% - 5%

PS
Pisalas, ze masz znajomego mechanika norweskiego, moze jego zapytaj?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
409 Postów

(flink)
Wyjadacz
yenever711 napisał:
hejjj mam pytanko jak myslicie, czy da sie tu jezdzic z przyciemnianymi szybymi (przednimi bocznymi rowniez) czy jest to bardzo niedozwolone...?

Jest to niedozwolone ale........ nie az tak bardzo zeby nie mozna bylo jezdzic !!!!!!!!!!!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
166 Postów
Katarzyna Gajdosz
(yenever711)
Stały Bywalec
FLINK!! Ty faktycznie jestes flink!! wlasnie o taka odpowiedz mi chodzilo hahaha to llllubie czyli dam rade
siebie chce ukryc :>
a faktycznie ten machanik moze wiedziec cos wiecej na ten temat... :> a te % to ja sprawdze.
DZIEKI WIELKIE!!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1235 Postów
robert taki
(gargamello)
Maniak
yenever711 napisał:
FLINK!! Ty faktycznie jestes flink!! wlasnie o taka odpowiedz mi chodzilo hahaha to llllubie czyli dam rade
siebie chce ukryc :>
a faktycznie ten machanik moze wiedziec cos wiecej na ten temat... :> a te % to ja sprawdze.
DZIEKI WIELKIE!!

A tutaj co mowi prawo norweskie o przyciemnianiu szyb.
§ 31-1. Generelt om vindu

3. Vindu skal være tilstrekkelig solid og godt gjennomsiktig fra begge sider. Det må være slik utført at gjenstander som sees gjennom det ikke blir forvrengt. Det samme gjelder for vindskjerm som fører skal se gjennom.

Som solfilter godtas svakt farget glass som ikke gir større reduksjon av lysgjennomslipp enn angitt i den amerikanske standarden ASA Z-26.1 - 1966, July 15 1966. Andre former for solfilter som f.eks. påsprøytet eller påklebet film tillates ikke på noen del av vinduene som fører skal ha sikt gjennom (frontvindu og sidevinduer foran). Utrykningskjøretøys blå lys skal i alle tilfelle kunne ses gjennom bakvindu i motorvogn hvor innvendig speil kreves.

166 Postów
Katarzyna Gajdosz
(yenever711)
Stały Bywalec
ehh.... Tobie 2013 tez bardzo dziekuje za probe pomocy... ;D tylko teraz jeszcze z łaski swojejjakby mozna bylo tak w skrocie na polszczyzne, PROSZE
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1235 Postów
robert taki
(gargamello)
Maniak
yenever711 napisał:
ehh.... Tobie 2013 tez bardzo dziekuje za probe pomocy... ;D tylko teraz jeszcze z łaski swojejjakby mozna bylo tak w skrocie na polszczyzne, PROSZE

Mowiac krotko przyciemnianie przednich szyb bocznych i szyby przedniej jest niedozwolone...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
409 Postów

(flink)
Wyjadacz
2013 napisał:
yenever711 napisał:

Mowiac krotko przyciemnianie przednich szyb bocznych i szyby przedniej jest niedozwolone...

Juz wczesniej to napisalem ale kolezanka szuka kogos kto otwierdzi ze jest dozwolone
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
166 Postów
Katarzyna Gajdosz
(yenever711)
Stały Bywalec
właśnie - a wtedy w razie kontroli powiem "XXX z mojej norwegii powiedział że moge!" hahah
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
409 Postów

(flink)
Wyjadacz
yenever711 napisał:
właśnie - a wtedy w razie kontroli powiem "XXX z mojej norwegii powiedział że moge!" hahah

tyllko prosze nie mow im ze to ja tak powiedzialem oni znaja flinka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok