Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

2
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

Jak kupić rozbity samochód w Norwegii? - Norwegia

Czytali temat:
tomasz kubasik maciej pierzchala Greg Greg artur puchalski Jan112 Jan michal.norge.oslo Jarek Stolarczyk Piotr Szczecin Kaczy888 Iriska (6408 niezalogowanych)
1 Post
piotrek wielogrodzki
(5piotrek5)
Wiking
Witam wszystkich forumowiczów.
Od niedawna mieszkam i pracuję w Norwegii i z racji wyuczonego w Polsce zawodu (mechanik samochodowy) jako jedna z pierwszych różnic w tym kraju uderzyła mnie wartość rynkowa samochodów, które ze względu na różne podatki są w tym kraju bardzo drogie (chyba najdroższe w całej Europie).
Nie pracuję tu w swoim zawodzie (przynajmniej na razie) lecz w drukarni, ale zastanawiam się gdzie można kupić tutaj uszkodzone/rozbite auto? Za jakiś czas będę pewnie zmuszony kupić samochód w Norwegii (na razie jeżdżę na polskich tablicach), a skoro prawie wszystko potrafię naprawić sam to wolałbym kupić tu coś o wiele tańszego i naprawić we własnym zakresie.
Patrzyłem na www.finn.no ale ni w ząb nie znam jeszcze norweskiego, więc nie potrafię sobie poradzić z odnalezieniem takowej kategorii.
Proszę o pomoc tych, którzy orientują się w temacie gdzie tanio kupuje się takie auta.
Może są jakieś specjalne gazety lub internetowe serwisy z aukcjami aut pokolizyjnych?
Chodzi mi o auto rozbite ale nie wyrejestrowane, takie z możliwością dalszego użytkowania na drodze.
Czy na przykład można kupić taki złom od firmy ubezpieczeniowej i po naprawie można nim jeździć?
Z góry dziękuję za komentarze w stylu "rozbity to na złomowisko", bo nie o to chodzi (po 25 latach naprawiania powypadkowych aut wiem co można naprawić, a czego się nie powinno).
Pozdrawiam,
Piotrek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
dzien dobry grzesiu
opowiadaj jak to sobie z kupy zlomu takie ladne bemewe wyrychtowales

az sie chce na nim posiedziec
o i nie zapomnij kupic sobie prawa jazdy
zanim odpaliz ta swoja bestie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
21 Postów
Jan Kowalski
(Aux)
Wiking
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
111 Postów
grzegor tor
(grzegryn)
Początkujący
jasta102 napisał:
dzien dobry grzesiu

jasiu sie broni.. poczules sie urazony? oj dziadku jaki ty smieszny jestes z tym swoimi powtarzajacymi sie tekstami.. jedno i to samo.. na dodatek analfabeta
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
89 Postów
Tomasz Jar
(TomaszJar)
Początkujący
Dcba napisał:
5piotrek5 napisał:
Witam wszystkich forumowiczów.
Od niedawna mieszkam i pracuję w Norwegii i z racji wyuczonego w Polsce zawodu (mechanik samochodowy) jako jedna z pierwszych różnic w tym kraju uderzyła mnie wartość rynkowa samochodów, które ze względu na różne podatki są w tym kraju bardzo drogie (chyba najdroższe w całej Europie).
Nie pracuję tu w swoim zawodzie (przynajmniej na razie) lecz w drukarni, ale zastanawiam się gdzie można kupić tutaj uszkodzone/rozbite auto? Za jakiś czas będę pewnie zmuszony kupić samochód w Norwegii (na razie jeżdżę na polskich tablicach), a skoro prawie wszystko potrafię naprawić sam to wolałbym kupić tu coś o wiele tańszego i naprawić we własnym zakresie.
Patrzyłem na www.finn.no ale ni w ząb nie znam jeszcze norweskiego, więc nie potrafię sobie poradzić z odnalezieniem takowej kategorii.
Proszę o pomoc tych, którzy orientują się w temacie gdzie tanio kupuje się takie auta.
Może są jakieś specjalne gazety lub internetowe serwisy z aukcjami aut pokolizyjnych?
Chodzi mi o auto rozbite ale nie wyrejestrowane, takie z możliwością dalszego użytkowania na drodze.
Czy na przykład można kupić taki złom od firmy ubezpieczeniowej i po naprawie można nim jeździć?
Z góry dziękuję za komentarze w stylu "rozbity to na złomowisko", bo nie o to chodzi (po 25 latach naprawiania powypadkowych aut wiem co można naprawić, a czego się nie powinno).
Pozdrawiam,
Piotrek
musisz mieć warsztat blacharsko lakierniczy,potem licytujesz rozbitka od ubezpieczalni czasami całkiem za niewielkie pieniądze nowe rozbitki.

prościej kupić auto i je rozbić
będziesz miał rozbitka i zajęcie w wolne weekendy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
grzegryn napisał:
jasta102 napisał:
dzien dobry grzesiu

jasiu sie broni.. poczules sie urazony? oj dziadku jaki ty smieszny jestes z tym swoimi powtarzajacymi sie tekstami.. jedno i to samo.. na dodatek analfabeta

grzesio
poszukaj lepiej sobie jakiejs roboty
to sobie kupisz cale auto
a nie na potluczonym niemcu kombi bedziesz siadal
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
35 Postów
Nowicjusz
jasta ale ty przy jebany jesteś!! JAK PAPA DO DACHU!!!!!!!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
5piotrek5 gdzie mieszkasz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
111 Postów
grzegor tor
(grzegryn)
Początkujący
jasta102 napisał:
grzegryn napisał:
jasta102 napisał:
dzien dobry grzesiu

grzesio
poszukaj lepiej sobie jakiejs roboty
to sobie kupisz cale auto
a nie na potluczonym niemcu kombi bedziesz siadal

jasiu nie moze przezyc ze odrzucilem jego zaloty na priwa, teraz niezdarnie probuje sie mscic i gada w kolko jedno i to samo bo ma pustke w glowie, staruszku nie wysilaj sie tak bo ci zylka w koncu peknie z pustego nie nalejesz ty stary urwisie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
111 Postów
grzegor tor
(grzegryn)
Początkujący
jasta kozaku, nie chcesz juz ze mna rozmawiac?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok