Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

6
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

jakie koszty auta w Norwegii... - Norwegia

29 Postów
Paweł Niewiadomski
(Niewiadomski)
Wiking
witam. mam do kupienia auto. nie wiem ile kosztuje przegląd , ubezpieczenie i rejstracja pojazdu. czy może ktoś mnie poinformować ? z góry dziękuje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...cholerny

len !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Statens vegvesen - tam sie dowiesz ile kosztuje rejestracja:
biura firm ubezpieczeniowych: If Gjensidige etc.
Stacja kontroli pojazdow...
Wystarczy poszukac tych stron...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
PawelPilarczyk napisał:
witam. mam do kupienia auto. nie wiem ile kosztuje przegląd , ubezpieczenie i rejstracja pojazdu. czy może ktoś mnie poinformować ? z góry dziękuje
rejestracja w zaleznosci od rocznika
przeglad grosze: nie ma chyba sztywnej ceny?? okolice 500nok, na pewno nie wiecej.
ubiezpieczenie tez, ile kilometrow robisz rocznie?? czy auto stoi pod chmurka czy nie,
jesli masz w kredycie to zazwyczaj musisz tez miec fullcasco.
czy chcesz miec ubiezpieczenie z szybami itd....
do tego oplata roczna, ale to taki maly szczegol
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
29 Postów
Paweł Niewiadomski
(Niewiadomski)
Wiking
Yatsek dzieki . wreszcie jakies konkrety . samochod co kupuje to rocznik 98. auto za gotowke biore. a te ubezpieczenie...? robie ok 15 tys na rok max
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
148 Postów

(wyspiarz)
Stały Bywalec
PawelPilarczyk napisał:
Yatsek dzieki . wreszcie jakies konkrety . samochod co kupuje to rocznik 98. auto za gotowke biore. a te ubezpieczenie...? robie ok 15 tys na rok max rejestracja 1500 około,ubezpieczenie zależy od firmy i od zniżek z Polski .ja np. mam 50% zniżki określiłem się że robię 8tyś rocznie w ubezpieczalni toyoty zapłaciłem 4000 za rok+ dojdą Ci bramki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów

(marciano13)
Wiking
dużo płacisz ubezpieczenia przy 50 % ! Ja w Terra od 1,6 benz. 8tyś km rocznie 30% znizki płacę 3800kr w zaokragleniu.
Natomiast polska firma ubezp. w Norwegi przy max znizce (60%)od tego samego auta na tych samych warunkach określiła cenę wyższą od Terra o 300kr.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
148 Postów

(wyspiarz)
Stały Bywalec
marciano13 napisał:
dużo płacisz ubezpieczenia przy 50 % ! Ja w Terra od 1,6 benz. 8tyś km rocznie 30% znizki płacę 3800kr w zaokragleniu.
Natomiast polska firma ubezp. w Norwegi przy max znizce (60%)od tego samego auta na tych samych warunkach określiła cenę wyższą od Terra o 300kr.
zależy co zawiera ubezpieczenie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
PawelPilarczyk napisał:
Yatsek dzieki . wreszcie jakies konkrety . samochod co kupuje to rocznik 98. auto za gotowke biore. a te ubezpieczenie...? robie ok 15 tys na rok max
masz na przyklad ubiezpieczenie:
portal.if.no/kjopforsikring/Question.aspx
www.gjensidige.no/
mozesz tez sprawdzic w swoim banku (zazwyczaj pakiety sa taniej, konto plus konto oszczednosciowe plus kredyt plus ubezpieczenie itd....)

oplatra na przerejestrowanie:

1984 - 2001 : kr 1 530,-
www.finn.no/finn/car/regtax?finnkode=39251984

a z EU czy oplata na przerejestrowanie jak nie wiesz ogladajac auto to wysylasz sms a nr 2282 z nr rejestracyjnym koszt 3 NOK... i masz wszystko
2282

wyspiarz i ten drugi.... drogo czy tanio. to tez zalezy od tego ile auto ma urzadzen wspomagajacych bezpieczenstwo, ABS ASR poduszki itd... blachy biale czy zieolone... ila lat prawo jazdy... to co dla jednego ubezpieczyciela jest wazne to dla drugiego jest nieistotne... to czy auto stoi na ulicy czy na parkingu, czy chcesz miec ubiezpieczenie szyb czy nie wiec masz swoje drozej taniej, kazde auto jest indywidualnie... takie porownywanie kto ile placi jest do dupy....

ja za 12k rocznie i 20% place 722nok na miesiac.. i co teraz??? drogo to czy tanio w waszych glowach??
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok