Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

3
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

Praca dla Kierowcy Autobusu Miejskiego - Norwegia

Czytali temat:
9 Postów
Wiking
Witam
Mam pytanie związane z pracą kierowcy autobusowego lini miejskich.
Niedawno wrucilem z Angli gdzie pracowałe 2 lata jako kierowca autobusu ale jak wiadomo w angli ciasno pada i ogulnie lipa wrucilem do kraju gdzie wogule jest totalna porażka jesli chodzi o prce dla kierowcy bo pracujac w zkm Gdańsk zarabiam 1500 zloty wstyd zeby za taka prace dostawac takie ochlapy wiec chciałbym spróbować sil w pięknej Norwegii ale nie za bardzo orjetuje sie gdzie lub do kogo sie zwrucic.
Moze wie ktos lub jest na tej stronie jakis polski kierowca ktory mógłby pomuc udzielic jakis porad lub informacjii.
Z góry bardzo dzikuje za odpowiedzi pozdrawiam Dawid
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
DB32 napisał:Niedawno wrucilem z Angli gdzie pracowałe 2 lata jako kierowca autobusu ale jak wiadomo w angli ciasno pada i ogulnie lipa wrucilem do kraju gdzie
Ba odradzam w związku z tym też i Norge bo w zależności gdzie trafisz to będzie tragicznie...
W Bergen tylko 40dni nie pada w roku ...
W Oslo tragedia totalna uliczki w centrum wąskie ...
Gdzieś Tam indziej też kilkanaście przywar nie do wytrzymania się znajdzie..
Świątek piątek trzeba być w tej cholernej pracy i to góra 7,5 tima...
Za mieszkanie /pokój trza bulić jak za apartament nie przymierzając.
Podatki bezwzględne..minimum 28% średnio 32%...
PŁACA Obliczana tylko brutto ...
Wypłata tylko raz w miesiącu i to na konto inakszy ni da rady...
NO SZOK AMOK Z TYM NORGE...
A najgorsze ,że pasażer to ŚWIĘTA KROWA NIE mówiąc o pieszym na drodze...
Pasażerom trza pomóc wnieść wózek z ciężkim bachorem
A jak ma kłopot to odwieźć prawie pod dom ...
I na dodatek Trza się Trzymać grafiku bo niektóre trasy mają elektroniczne zegary na przystankach i wybija jakie masz spóźnienie...

NO normalnie odradzam Tobie ....

Skoro w Anglii był taki syf ,że dałeś sobie z tym spokój To tu nie wyrobisz przez pół roku....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
gabriel napisał:
DB32 napisał:Niedawno wrucilem z Angli gdzie pracowałe 2 lata jako kierowca autobusu ale jak wiadomo w angli ciasno pada i ogulnie lipa wrucilem do kraju gdzie
Ba odradzam w związku z tym też i Norge bo w zależności gdzie trafisz to będzie tragicznie...
W Bergen tylko 40dni nie pada w roku ...
W Oslo tragedia totalna uliczki w centrum wąskie ...
Gdzieś Tam indziej też kilkanaście przywar nie do wytrzymania się znajdzie..
Świątek piątek trzeba być w tej cholernej pracy i to góra 7,5 tima...
Za mieszkanie /pokój trza bulić jak za apartament nie przymierzając.
Podatki bezwzględne..minimum 28% średnio 32%...
PŁACA Obliczana tylko brutto ...
Wypłata tylko raz w miesiącu i to na konto inakszy ni da rady...
NO SZOK AMOK Z TYM NORGE...
A najgorsze ,że pasażer to ŚWIĘTA KROWA NIE mówiąc o pieszym na drodze...
Pasażerom trza pomóc wnieść wózek z ciężkim bachorem
A jak ma kłopot to odwieźć prawie pod dom ...
I na dodatek Trza się Trzymać grafiku bo niektóre trasy mają elektroniczne zegary na przystankach i wybija jakie masz spóźnienie...

NO normalnie odradzam Tobie ....

Skoro w Anglii był taki syf ,że dałeś sobie z tym spokój To tu nie wyrobisz przez pół roku....

popieram w 100 proc ale zapomiałes dodac ze ang nie strczy trzeba znac norweski w tej pracy bo przeciez bilety trzeba sprzedawac karty sprawdzac ze juz o obsłudze kasy (komputera) fisk nie wspomne
a i gps nie ma topografia na pamiec
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
Hahahaha nic tylko brać sznurek i pobujać się na jakiejś gałęzi może przyjdzie jakieś olśnienie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
Wiking
Tylko że mi nie chodzi o warunki jakie panują w Norwegi przy jeździe autobusem bo jestem juz zdecydowany na prace, tylko o kontak z pracodawcą. Robić trzeba wszedzie od poniedziałku do piątku czasmi soboty i niedziele itd. A w Angli jest ciasno i raczej Norwegia w tym sie chowa a jak ktoś tam niejeździl to niech tego lepiej nie komętuje bo nie ma racji a jak jeździł to napewno nie w Londynie i okolicach. A i zarobki 1500 zlotych czujesz to ZkM Gdańsk płaci 1500 z l!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wynajmuje mieszkanie + opląty + wyżywienie i co dalej nie mówcie ze w Norwegi jest gorzej po padnę ze śmiechu.

P.S A w Anglii jest dobrze. Dobrze płaca tylko ja już sie tam najeździłem i tyle, tylko jechac i pracować.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
a jezyk norweski znasz???
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(jura)
Wiking
norweski i mozesz jezdzic
a i lancuchy na kola weź przydadza sie w gorach
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Alex_m)
Wiking
zastanawiam sie czemu wszystkie osoby na tym forum nie udzielaja nigdy konkretnych odpowiedzi na zadane pytania! tylka madrkuja!!!!
ciekawe tez czy wy przyjezdzajac tu mieliscie opanowany jezyk norweski? zaloze sie ze wiekszosc z was nie potrafi mowic w tym jezyku do tej pory.
znam kilku kierowcow i z tego co wiem veolia wysylala ich na bezplatny kurs jezykowy

sprawdz kolego na tej stronie

www.veolia-transport.no/kontakt-oss/category28.html

ps. proponowalbym szukac tej pracy po za stavanger! nie wiem czy to prawda ale krazyly ploktki o polskich kierowcach autobusow, ktorzy zwiali z utargiem podkreslam nie wiem czy tak bylo zeczywiscie

ZYCZE POWODZENIA
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
Alex_m napisał:
zastanawiam sie czemu wszystkie osoby na tym forum nie udzielaja nigdy konkretnych odpowiedzi na zadane pytania! tylka madrkuja!!!!
ciekawe tez czy wy przyjezdzajac tu mieliscie opanowany jezyk norweski? zaloze sie ze wiekszosc z was nie potrafi mowic w tym jezyku do tej pory.
znam kilku kierowcow i z tego co wiem veolia wysylala ich na bezplatny kurs jezykowy

sprawdz kolego na tej stronie

www.veolia-transport.no/kontakt-oss/category28.html

ps. proponowalbym szukac tej pracy po za stavanger! nie wiem czy to prawda ale krazyly ploktki o polskich kierowcach autobusow, ktorzy zwiali z utargiem podkreslam nie wiem czy tak bylo zeczywiscie
ZYCZE POWODZENIA

an wiec odpowiem ci
przyjezdzajac tu nie znalam tego jezyka i tyralam w fabryce i przyzekam ci ze nigdy wczesniej i nigdy pozniej nie tyralam tak ciezko a i mialam 70kr za godzine no i nie byla to praca w ktorej mialamciagly bezposrednikontakt z norwegami tzn z 4 ale to byli moi shiftliders i porozumiewalismy sie po ang
wiesz wydaje mi sie
nie jesytem przekonana ze do pracy jako ekspedientka w sklepie czy kierowca autobusu ktory sprzedaje bilety i ktory musi sie porozumiewac w bukmolu nynorsku i ang
taka jest moja opinia
a co do tego ze polacy zwiali z utargiem w stavanger to pierwsze slysze z kad to wiesz___ a mieszkam na obrzezach stavanger i nic takiego nie slyszalam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Alex_m)
Wiking
hehe ja jak tu przyjechalem tez ciezko tyralem za 50kr na godz hihihihihi ale to bylo kiedys naszczescie nie pracuje juz dla polaka i nie proponuje tego nikomu!!!
tak jak powiedzialem nie jestem pewien czy to prawda z tymi polakami ale bylo o tym dosyc glosno jakies pol roku temu moze ciut mniej
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok