Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

6
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

Łuszczyca - leczenie w Norwegii - Norwegia

Czytali temat:
krzysztof nowakowski Joanna Kuchnicka mart enty Kasia K Onty_Ja_Gabriel_3. Jacek X Maciej Trzcinski Mikolaj Kawala Agatakosa Pkbyggservice iamforys orime (4291 niezalogowanych)
4 Posty
Mikolaj Kawala
(Mikolaj80)
Wiking
Witam,

Czy ma może ktoś doświadczenie w tym temacie gdzie zacząć co zrobić i jak to wyglada ?

Okolice Stavanger / Haugesund

Pozdrawiam I z góry dziękuję za wszelkie info ....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Agatakosa
(Agatakosa)
Wiking
Napisałam wiadomość
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Katarzyna86
(Katarzyna86)
Wiking
Cześć , chciałabym się zapytać czy leczysz dziecko chore na łuszczyce w Norwegii?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
teri Nowak
(nienia10)
Wiking
Wprawdzie nie leczę dziecka tylko siebie ale powinno to wyglądać podobnie.Najpierw wizyta u lekarza rodzinnego i on daje skierowanie do dermatologa a ten wystawia recepty na odpowiednie leki,może też skierować dziecko na 3 tygodniowy wyjazd do sanatorium (behandlingsreise) na Teneryfie,gdzie dzieci do 14 roku życia jadą razem z opiekunem( jednym z rodziców)Można korzystać z takiego wyjazdu raz na rok nawet co roku.Powodzenia!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Mikolaj Kawala
(Mikolaj80)
Wiking
Witaj
Dziecko nie tylko siebie i już przetarłem pierwsze szlaki maści recepty itp. Z lekarzem rodzinnym / pierwszego kontaktu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Mikolaj Kawala
(Mikolaj80)
Wiking
Ale bardzo dziękuje za odpowiedz …. Mam skierowanie do szpitala na dermatologie i będę się starał o leczenie biologiczne jak się coś więcej dowiem mogę dać znać
Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Katarzyna86
(Katarzyna86)
Wiking
Witam, a możesz mi powiedzieć jak leczysz siebie co ci dermatolog zapisał?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
78 Postów
orime
(orime)
Początkujący
Dzień dobry,
Od niedawna zmagam się z łuszczycą. To mój pierwszy taki wysyp w życiu. Obecnie używam maści robionej i Enstilar w sprayu. Do tego suplementuję witaminę D i nawilżam skórę. Odstawiłam alkohol, papierosy, stosuję zdrową dietę.
Czy ktoś z Państwa ma jakieś dobre rady dla osoby początkującej, która dopiero zaczyna zmagania z łuszczycą? Wyszła mi ona dopiero w wieku 28 lat.
Co polecicie szczególnie na głowę?
Za każdą radę dziękuję i życzę zdrowia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
190 Postów
Angelika Mojak
(Angela22)
Stały Bywalec
Dla mnie ważną wskazówką były testy alergiczne kontaktowe, bo okazało się, że jestem uczulona na parę produktów, których używałam na co dzień bez rękawiczek lub jakiejś ochrony. Mam łuszczycę krostkową, najczęściej zmiany na dłoniach. Odkąd się dowiedziałam co szkodzi i uważam jest znacznie lepiej, nie podrażniam tak skóry, mniej wyrzutów. Na głowę stosuję kosmetyki Psorisel, polecam szczególnie ich szampon oraz płyn do skóry głowy. Są świetne.

Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok