Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

6
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

Czytali temat:
Marek Ostrowski Daniel Dziekoński (4114 niezalogowanych)
512 Posty
ania s
(ania_s)
Wyjadacz
cichociemny a kto napisal ze planuje wypadek w pracy? chyba takich rzeczy sie nie planuje prawda?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Konrad Marek
(konrad_marek)
Wiking
Hej. Ja uległem wypadkowi przy pracy na terenie Norwegii. Podczas pracy spadłem z wysokości. W wyniku tego upadku miałem złamany obojczyk i nogę. Ponad rok byłem na zwolnieniu lekarskim. Przeszedłem 2 operacje. A skutki wypadku odczuwam do dziś. Ja starałem się o odszkodowanie z oc mojego pracodawcy. Niestety przy tego typu sprawach należy uzbroić się w cierpliwość ponieważ ciągną się one bardzo długo. W moim przypadku było to aż dwa lata. Ale opłacało się ponieważ dostałem całkiem fajną sumkę z odszkodowania. Ja współpracowałem z firmą, która zajęła się wszystkim za mnie. Jeśli jesteś zainteresowany to przesyłam link do ich strony: www.campter.pl/wypadek-przy-pracy-w-norwegii/. Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
EVIL Walander
(EVIL)
Wyjadacz
konrad_marek napisał:
Hej. Ja uległem wypadkowi przy pracy na terenie Norwegii. Podczas pracy spadłem z wysokości. W wyniku tego upadku miałem złamany obojczyk i nogę. Ponad rok byłem na zwolnieniu lekarskim. Przeszedłem 2 operacje. A skutki wypadku odczuwam do dziś. Ja starałem się o odszkodowanie z oc mojego pracodawcy. Niestety przy tego typu sprawach należy uzbroić się w cierpliwość ponieważ ciągną się one bardzo długo. W moim przypadku było to aż dwa lata. Ale opłacało się ponieważ dostałem całkiem fajną sumkę z odszkodowania. Ja współpracowałem z firmą, która zajęła się wszystkim za mnie. Jeśli jesteś zainteresowany to przesyłam link do ich strony: www.campter.pl/wypadek-przy-pracy-w-norwegii/. Pozdrawiam

A nie było by łatwiej i bardziej po ludzku zareklamować firmę uczciwie- no ale zawodowe oszustwo jest na topie a może jakiś ciemniak uwierzy,że wszedłeś tu raz i chciałeś podzielić się swoim problemem podsuwając link ,jak byś u mnie pracował to tego samego dnia byś wyleciał -inteligenci
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
315 Postów
stefan stefanski
(Taki Ktos)
Stały Bywalec
Jan63 napisał:
Nie podałeś co ci się stało , a szkoda , gdyż ja wynająłem prawnika i on wszystko załatwia . Prawnik jest za darmo jeśli twoje dochody i żony nie przekroczyły 360 000 kr za poprzedni rok .

nie przekraczacie 360t /rok ? ???

kurwa to za ile wy tutaj pracujecie ???
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Taki Ktos napisał:
Jan63 napisał:
Nie podałeś co ci się stało , a szkoda , gdyż ja wynająłem prawnika i on wszystko załatwia . Prawnik jest za darmo jeśli twoje dochody i żony nie przekroczyły 360 000 kr za poprzedni rok .

nie przekraczacie 360t /rok ? ???

kurwa to za ile wy tutaj pracujecie ???

ja za gesie skorki buehehehehehe
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
tymek t
(tymek)
Wiking
Jeśli chcesz się starać o odszkodowanie z oc pracodawcy to będziesz musiał uzbroić się w cierpliwość. tego typu sprawy trwają bardzo długo, ale w moim przypadku cierpliwość się opłaciła w jakich okolicznościach doszło do twojego wypadku? Ja wsadziłem rękę do maszyny, która mi ją wciągnęła i zmiażdżyła. dodam, że była to prawa ręką, która już nigdy nie będzie sprawna. Współpracowałem z firmą odszkodowawczą Campter. Musiałem dostarczyć im wszystkie dokumenty medyczne, protokół powypadkowy i inne dokumenty dotyczące wypadku. I tak jak już wspominałem sprawa trwała bardzo długo bo 3 lata. Otrzymałem 100% swojego odszkodowania. Nie musiałem płacić prowizji firmie ponieważ te koszty również pokryła ubezpieczalnia mojego pracodawcy. pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
co to znowu za reklama
Otrzymałem 100% swojego odszkodowania.

a skad wiesz ze 100% ile bylo zwrotu za leczenia a ile za utracone zarobki w przyszlosci

moze jakies konkrety
bo tu widze ze powinni ci potracic za udzial wlasny

Nie musiałem płacić prowizji firmie ponieważ te koszty również pokryła ubezpieczalnia mojego pracodawcy.
a mogles ta kase dostac do reki

ten Campter to jeszcze nie prowadzil zadnej sprawy a co dopiero ze wygral
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Andrzej Dom
(andrzejp)
Wiking
Witam,
dwa tygodnie temu uległem wypadkowi przy pracy. Protokół powypadkowy został sporządzony, a ja 5 dni przebywałem w szpitalu. Czy przebywając na zwolnieniu muszę przebywać w Norwegii czy mogę przyjechać do Polski? Czy ktoś może mi pomóc jak rozpocząć procedurę dochodzenia odszkodowania?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
masz polskiego adwokata w Vestfol
mozesz jechac do Polski
pierwsze 16
o ile zgodzi sie pracodawca
po 16 dniach za zgoda lekarza i nav

tu nie ma odszkodowan
mozesz dostac zwrot poniesionych wydatkow ,nie refundowanych przez helfo od ubezpiczyciela pracodawcy nazwe masz w protokole ,mozesz zadac kopi polisy
ale z wnioskiem o refundacje wystepujesz dopiero po zakonczeniu leczenia

jak masz uszczerbek pow 15% to mozesz dostac zwrot utraconych zarobkow w przyszlosci
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
34 Posty
marta agata
(martaagata)
Nowicjusz
jak to ni ema odszkodowan wiec ubezpieczenie placimy po co??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok