Witam tak się składa że też należę do tej grupy ludzi , którzy chcieliby się nauczyć języka i wyjechać do Norwegi ale ich nie stać na kurs z nauczycielem

, niestety takie ciężkie czasy . Dlatego od ponad roku intensywnie uczę się języka sam w domu ,korzystając z książek , audiobooków ,darmowych kursów online i innych materiałów które znajdę na necie. Czy nauka samemu może być efektywna? Myślę że tak , na pewno brakuje mi konwersacji z kimś kto włada językiem lepiej odemnie , jednak to mnie nie zniechęca i dalej szlifuję gramatykę , pisanie , słówka i rozumienie ze słuchu a na gadanie przyjdzie czas

. Co do materiałów to na internecie można tego znaleźć mnóstwo i to zupełnie za darmo . Przeszukiwanie internetu jest pracochłonne i nie zawsze efektywne dlatego stworzyłem bloga który pomaga mi w nauce i na nim gromadzę darmowe materiały do nauki języka norweskiego. Jeśli macie jakieś ogólno dostępne materiały to się podzielcie i zapraszam do Mnie
elnorway.blogspot.com/
Najlepsza darmowa książka jaką znalazłem to Learn Now , można ją ściągnąć i wydrukować. Do książki dołączona jest strona , na której znajdują się dialogi i ćwiczenia . Po przerobieniu tej pozycji zobaczycie że Wasz Norweski zyskał i to dużo
elnorway.blogspot.com/2014/05/podrecznik...yka-norweskiego.html
Kolejna darmowa pozycja niestety tylko po norwesku to Ny i Norge . Super pozycja warta przerobienia jeśli już coś umiemy.
elnorway.blogspot.com/2014/09/ny-i-norge...mowy-podrecznik.html
Zapraszam , niech moc będzie z Wami
Ha en fin dag!!!!