Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

3
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

Czytali temat:
Maciej Tkaczyk Official konto Używane :) Jakub Ogórek Paczos Mariusz Monikka1 MARLO Mariuszose PIOTR xxx (7649 niezalogowanych)
231 Postów
Łukasz Bernaś
(Rzymski82)
Stały Bywalec
Niektóre dekodery z CP też maja sygnał dźwiękowy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
Rzymski82 napisał:
Kobieto ale ty piszesz bzdury. Co ma TV z tym wspólnego?
Podpowiem ci coś. Tutaj chodzi tylko o ustawienie anteny na odpowiedniego satelitę

chlopie jelopie jeden....

ustawienie anteny to inna bajka o ktorej ja pisze...jezeli nie zalapales to juz pisalam, ze osoba zakladajaca ten temat moze kupic cudenko do wylapania sygnalu.. lub poprosic rodaka np, ciebie

a moze on nie ma zainstalowanego dekodera w PL, wiec tak napomknelam na marginesie, ze mozna tez to zrobic w PL... zeby juz tutaj sie w to nie bawic...(to inf dla tych co, moze sobie dopiero przywioza polskei dekodery...bo wiem, ze teraz to brzmi banalnie i taka osobka jak ty, pomysli sobie, ok jade do PL ustawie kanaly na dekoderze i wracam... )

U mnie TV mialo tyle wspolnego co ty z Kobieta
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
AndersB napisał:
magdalena_d84 napisał:
Anders a od kiedy jestesmy na Pan/Pani

ja to zrobilam w PL, podlaczajac sie pod tv gdzie juz odbieral polsat i normalnie kodowalam kanaly na dekoder

i nie czepiac sie o slowka
a ja mam cyfre +, zamontowałem talerz zadzwoniłem po kolege który ma "n" wpadł do mnie z dekoderem (w ence jest sygnał dźwiękowy)i trwało to może 10min. a dekoder ustawiłem bardzo szybko po prostu postawiłem na szafkę rtv proszę pani

uff , nie ma to jak pomoc od swojego

na szafce to ja za kazdym razem kiedy chce dekoder ustawiam...

na forum to tylko sie czepiaja i czepiaja
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
63 Posty

(Vatn2121)
Początkujący
Sami specjaliści w Norge hehe Nic nie poradzisz jak skala po drodze do satelity.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
Vatn2121 napisał:
Sami specjaliści w Norge hehe Nic nie poradzisz jak skala po drodze do satelity.

jak to nic... wystarczy usunac skale hehe
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
magdalena_d84 napisał:
Vatn2121 napisał:

jak to nic... wystarczy usunac skale hehe
wyjebać za płot najlepiej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
231 Postów
Łukasz Bernaś
(Rzymski82)
Stały Bywalec
tomekk89 napisał:
Witam ma ktos namiary na np serwis zajmujacy sie miedzy inny ustawianiem sygnalu satelitarnego poniewaz mam problem ze znalezieniem sygnalu z polsatu i mysle ze najlepiej jest skozystac z pomocy jakiegos specjalisty

Nie ośmieszaj się!
WIDZISZ CO ON PISZE?
Ma problem ze znalezieniem sygnału! A będąc precyzyjnym to nie umie ustawić anteny na sygnał nadawany z HOT BIRD. Bo na tej satelicie swoje kanały nadaje CP.
Nie ma cudeniek do wyłapywania sygnału!!!
Są urządzenia do pomiaru siły sygnału!!!
Te o których ty pisałaś są do dupy. A wiesz dlaczego? Bo podają siłę sygnału jeżeli antena jakiś złapie. Nie podają czy jest to HB, Astra czy Turksat. A skąd on ma wiedzieć czy dobrego satelitę ustawia? W tym celu dekodery pokazują siłę i jakość sygnału z HB a dekoder n podaje też dla Astry jeżeli ktoś ma ochotę odbierać kanały także z tej pozycji satelitarnej!!!
Nie ma czegoś takiego jak instalacja dekodera!!!
Gdy dekoder CP na prawidłowy sygnał z HB może pobrać listę kanałów. Nie jest możliwe pobranie listy kanałów bez prawidłowego sygnału. Większość dekoderów ma już zainstalowana listę kanałów. Ale że ich parametry się zmieniają po pewnym czasie, jak dekoder leży w sklepie mogą być problemy z ich odbiorem. Dlatego ponowna instalacja polega na wgraniu aktualnej listy z aktualnymi parametrami. Proces ten jest prosty jak otwarcie lodówki. Nie ma znaczenia czy dokonuje się go w PL czy NO. Bo to jak z prowadzeniem samochodu. Nie ma różnicy w działaniu czy sie jedzie w PL czy w NO
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
63 Posty

(Vatn2121)
Początkujący
Nie ma różnicy w działaniu czy sie jedzie w PL czy w NO[/quote]. To bardzo mało jeździsz w NO jak nie ma różnicy dla ciebie ,po bułki i do pracy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
231 Postów
Łukasz Bernaś
(Rzymski82)
Stały Bywalec
Vatn2121 napisał:
Nie ma różnicy w działaniu czy sie jedzie w PL czy w NO. To bardzo mało jeździsz w NO jak nie ma różnicy dla ciebie ,po bułki i do pracy.[/quote]
Twój samochód inaczej jeździ w NO a inaczej w PL?
A gdzie to masz różnice?
Po przekroczeniu granicy pedał gazu zamienia się miejscami ze sprzęgłem?
Jakie zmiany zachodzą w Niemczech?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
63 Posty

(Vatn2121)
Początkujący
Rzymski82 napisał:
Vatn2121 napisał:
Nie ma różnicy w działaniu czy sie jedzie w PL czy w NO. To bardzo mało jeździsz w NO jak nie ma różnicy dla ciebie ,po bułki i do pracy.

Twój samochód inaczej jeździ w NO a inaczej w PL?
A gdzie to masz różnice?
Po przekroczeniu granicy pedał gazu zamienia się miejscami ze sprzęgłem?
Jakie zmiany zachodzą w Niemczech?[/quote] nie wiesz jaka jest różnica ,przedewszystkim zachodzą zmiany językowe .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok