Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

5
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

Rowerem przez Norwegię - Norwegia

Czytali temat:
agnieszka natt Jakub Szewczyk (1808 niezalogowanych)
11 Postów
Jakub Szewczyk
(kubekszef)
Wiking
Witam serdecznie. Planuje z kolegą przejechać wzdłuż pięknych krajobrazów, ale nie od strony Bergen, tylko od strony Oslo. Myślałem, aby ruszyć od Rjukan i jechać na północ. Szczerze nie wiem jak wyglądają tam trasy rowerowe. To będzie moja pierwsza kilkudniowa wyprawa rowerowa i chcę ją dobrze wspominać, a nie myśleć o męczarni jazdy cały czas pod górkę

Gdyby ktoś miał jakieś pomysły na kilkudniowy wypad rowerowy to proszę o opinie.
Chce zacząć mniej więcej max 250-300 km od Oslo (dojade tam autem, a potem tylko rower)

Jakieś trasy rowerowe i poradniki też byłyby pomocne.
Na necie znalazłem tylko to:
www.mojanorwegia.pl/forum/link/f.html?link=aHR0cDovL3d3dy5za2lmb3JlbmluZ2VuLm5vL21hcmthL3R1cmVyL3N5a2tlbC8%3D&back=MTIyfDMwMDg1N3ww

Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Jakub Szewczyk
(kubekszef)
Wiking
Mam pytanie czy można okrążyć rowerem Jotunheimen Nasjonalpark?

Nie wiem czy mógłbym jechać rowerem po drodze krajowem nr 51. Chyba bym musiał znaleźć alternatywę dla E16, bo nie wiem czy po niej mógłbym jechać rowerem.

Obkrążenie Parku to jakieś 300 km. Trasa nie byłaby łatwa, ale zawsze to piękne widoki dookoła

A i jak z rozbijaniem namiotu w tamtych rejonach ?
Gdziekolwiek, aby tylko się przespać i wracać na trasę rowerową

Oczywiście jak macie lepszy pomysł na trasę rowerową to słucham
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Jakub Szewczyk
(kubekszef)
Wiking
Dziekuje

Ja wybieram sie w cieplejsze dni
Po prostu juz teraz zbieram informacje, aby byc dobrze przygotowanym
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Sunday Bikers
(SundayBikers)
Wiking
cześć!

Przejechaliśmy kawałek Norwegi w tym roku, skończyliśmy pod Oslo.

Z nocowaniem pod namiotem nie ma żadnego problemu o ile nocujesz 150 m od zabudowań lub dogadasz się z właścicielem. My kilkakrotnie nocowaliśmy na trawnikach przy domach.

Przy planowaniu trasy polecam mapę tuneli, gdzie widać które są przejezdne dla rowerów, która posiadają objazd lub które zwyczajnie trzeba omijać www.cycletourer.co.uk/maps/tunnelmap.shtml

Zapraszam do relacji z naszej norweskiej przygody www.mojanorwegia.pl/turystyka/sundaybike...o_norwegii-8555.html

trasa jaką pokonaliśmy to
www.traseo.pl/trasa/trondheim-oslo

pozdrawiamy!
www.sundaybikers.pl
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty

(zielonaa6)
Wiking
A kiedy chcecie dokładnie jechać i czy nie chcecie zabrać ze sobą kobietki? Ja troszkę mam doświadczenia w jeździe na trasach kilkudniowych tylko w PL Tatry, Beskidy, Karkonosze, Bieszczady. Ja się czaję na Drogę Trolli ale to w lato trzeba robić bo w maju kiedyś była i dwa metry śniegu były ciągle.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Jakub Szewczyk
(kubekszef)
Wiking
Dziekuje za mape z tunelami. Na mojej drodze sa 4 tunele. 2 przejezdne dla rowerow i 2, o ktorych nikt nie wie Jak/jesli przejade to dam znac do google, aby poprawnie oznaczyli

Wyprawe planujemy w okresie wakacyjnym. Jednak terminu dokladnie nie znamy.
Musimy wszystko poukladac

Zielonaa6 - jest mi niezmiernie milo, ze chcialbys do nas dolaczyc, ale wraz z kolega planujemy dwuosobowy wypad. Nie chcemy nikogo angazowac, bo oboje mamy po dwojce dzieci i nie wiadomo jak z terminem czy nie bedzie sie przesuwal.

Bardzo Wam dziekuje za pomoc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok