Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

4
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

Pozwolenia na połów w wodach słodkich (Oslo) - Norwegia

Czytali temat:
49 Postów
Nowicjusz
Witam

Chciałbym się dowiedzieć od was czy na poniższe jeziora potrzebne są uprawnienia, interesują mnie zbiorniki takie jak:

1. Maridalsvannet
2. Sognsvann
3. Lutvannet bądź jakieś inne godne polecenia jeziorka

Główną metodą połowową miałby być spining. Czy warto jeździć na te zbiorniki co wypisałem wyżej czy może macie jakieś swoje sprawdzone bajorka, zależy mi na tym żeby było to jak najbliżej centrum Oslo ponieważ na rybki zazwyczaj śmiagam sobie na rowerze.

Pozdrawiam i prosiłbym o jakieś informacje w jak najkrótszym czasie ponieważ jeszcze dziś chciałbym na jakieś jeziorko wyskoczyć.

Ps. Dodam tylko jeszcze że łowię wyłącznie z brzegu z powodu braku swojego pływadła.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
49 Postów
Nowicjusz
A może jeszcze ktoś podpowie gdzie warto się wybrać, wracając jeszcze do tych pozwoleń to słyszałem że za jednorazowe łowienie można zalpłacić SMS, ktoś przybliży jeszcze jak to wygląda i czy do wszystkich łowisk jest ten sam kod?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Len z Ciebie...
Na dole masz link, kliknij w www.ofa.no , nastepnie - kjøp fiskekort her.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
49 Postów
Nowicjusz
Proszę o wyrozumiałość bo mam jeszcze jedno pytanko a mianowicie czy ktoś jest w stanie wymienić jakieś zbiorniki na które nie jest potrzebna żadna licencja na sportowy połów ryb? Chodzi mi o zbiorniki tak jak wcześniej pisałem w okolicach Oslo.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
23 Posty
Marek Kozłowski
(mareczekkkk)
Wiking
na jeziora i rzeki musisz sobie wykupić pozwolenie. tylko na morzu i fiordach nie potrzeba zezwolenia. ale koszt pozwolenia nie jest wielki, cały rok kosztuje 400koron. na wszystkich stacjach możesz wykupic, na stronie albo sms.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok