Witam za 3 tygodnie wyruszam do Bergen autem, przez port w Hirtshals. Mam prośbę i kilka pytań, czy mógłby ktoś z forumowiczów napisać jakieś wskazówki dotyczące promu z Hirtshals do Bergen? Jakieś wskazówki dotarcia do portu, we właściwe miejsce. Gdzie sie odprawić (słyszałem że trzeba wstawić sie w jakimś biurze z voucherem) itp... Nie chcę być zielony w tym temacie bo to moja pierwsza podróż do portu w Hirtshals... Podróż rozpoczyna sie w Poznaniu. Może jakieś sugestie, porady... Chętnie posłucham. Czy te 19 godzin na promie to jest cały czas rejs, czy prom zatrzymuje sie w Stavanger i czy trzeba w tym momencie zejść do samochodu gdy jest w Stavanger?? Wiem że może to być dziwne albo śmieszne ale zależy mi na konkretnych wskazówkach... Podróżuję w pojedynkę, zmęczenie może zakłócać koncentracje więc wolałbym wiedzieć konkrety aby nie przeoczyć i nie stracić biletu... Co mogę przewozić, ile mogę, co mogę zabrać na pokład w czasie rejsu i czy podczas waszego rejsu (mając fotel lotniczy) idzie wygodnie sie rozłożyć w jakimś kąciku i sie przespać... No i czy jest bezpiecznie na promie... Wiem że głuio zrobiłem nie biorąc kajuty... ale ograniczenia finansowe... sami wiecie jak jest... Podróż najtańszym kosztem
Z góry dziękuję wszystkim za odpowiedź! Proszę o wyrozumiałość, nie kazdy w tych sprawach jest od razu zorientowany... Dziękuję