Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

4
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

1 Post

(Hilton)
Wiking
Ludzie!!!! Co wy za bzdury Markusowi wypisujecie? Przeczytaliście uważnie temat? "Idzie OSTRA zima a ja nie mam ZAPASU GRZYBÓW"
Markusowi chodzi o łysiczkę lancetowatą. Wtedy zima nie taka straszna.

Smacznego, tylko nie przesadzajcie z ilością
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
85 Postów
marek jachimski
(markus)
Początkujący
Hilton! Synowi leśnika nie wciskaj byle czego. Ja nie muszę zaglądac do książek , żeby wiedziec ,czy grzyb jest jadalny czy zjadliwy jak niektóre Twoje wypowiedzi, ale dziękuję za zabranie głosu. W dalszym ciągu coś mało jest miejsc do wyboru. czy nikt nie chce zdradzic swoich ulubionych miejsc ?M
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(ankaper)
Wiking
Przepraszam, ze sie odzywam niepytana, ale Ty, syn lesnika, nie wiesz do jakiego lasu wejsc zeby znalezc grzyby? A lasow to chyba nie brakuje, nwet w Twoich okolicach.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
85 Postów
marek jachimski
(markus)
Początkujący
No proszę dzisiaj od poniedziałku same uszczypliwości. Nie chodzi mi o rodzaj lasu tylko o miejsce.Jakie grzyby gdzie powinny rosnąc to wiem .W Norge jest to trochę inaczej. Nie chce mi się łazic po górach tylko po płaskim terenie a tych w okolicach Bergen nie jest za dużo. Po co tracic czas i szukac lepiej poprosic kogoś o podpowiedż ikke sant?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
markus napisał:
Hilton! Synowi leśnika nie wciskaj byle czego. Ja nie muszę zaglądac do książek , żeby wiedziec ,czy grzyb jest jadalny czy zjadliwy jak niektóre Twoje wypowiedzi, ale dziękuję za zabranie głosu. W dalszym ciągu coś mało jest miejsc do wyboru. czy nikt nie chce zdradzic swoich ulubionych miejsc ?M

Przykro mi Markusie, ale nie zrozumiales żartu. A jako syn leśnika powinienies wiedziec, ze grzyb o ktorym ja napisalm jest jak najbardziej jadalny, tylko w bardzo malych ilosciach. Potocznie mowi sie na te grzybki "halucynogenne", bo spozycie ich wywoluje halucynacje.
Pozdrawiam i zycze wiecej dystansu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
sami nieuczynni .....nie chcą powiedzieć
dziś jest ładna pogoda ...weż dobrą lornetkę , wyjedż wyciągiem na ulrikena i wypatrzysz gdzie w okolicy rośnie najwięcej grzybów . przy dobrym zbliżeniu to nawet policzysz ile ich jest i czy nie robaczywe
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
85 Postów
marek jachimski
(markus)
Początkujący
Hilton po co piszesz o takich zaletach kurkopodobnych na forum . Czy mamy za mało problemów z narkomanami ? Niektóre żarty lepiej przemilczec. Dzięki za pozdro.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Bo to jest Markusie forum, a jesli moderator uzna ze przesadzilam, to po prostu usunie mojego posta.
CZy myslisz, ze maskując problem pozbedziesz sie go?? Ze nie piszac o grzybkach, marihuanie, haszyszu zapobiegniemy narkomanii?? Ze nie piszac o wodce, piwie i winie zapobiegniemy alkoholizmowi, a jesli ktos napisze ze pali "Marlboro" to znaczy ze kazda kolejna osoba siegająca po papierosa to jest jego ofiara??? Daj spokoj
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
85 Postów
marek jachimski
(markus)
Początkujący
Dzięki Tropik. Mam nadzieję ,że jeden dzień mi wystarczy ,żeby znależc to miejsce o którym mówisz/ las/.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Tomasz Juskowiak
(TomaszJuskowiak1)
Wiking
Wysyp Lysiczki lancetowatej w bryne, tak informacyjnie bo P Bog kazal sie dzielic
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok