Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

wrzesień pod namiotem w bergen? - Norwegia

Czytali temat:
(5298 niezalogowanych)
2 Posty
Paweł Grad
(Grad)
Wiking
Witam wszystkich, planuję z kolegą wypad do bergen. Czy w okolicy bergen znajdują się jakieś pola namiotowe? planujemy dosyć długo zostać (nie ukrywam, że poszukujemy pracy). Warto jeszcze we wrześniu pchać się pod namiot, czy przemrozi nam już kości? Jak to jest z rozbijaniem namiotu "na dziko"? czy jest to legalne? Czy bergen jest bezpiecznym miastem? Czy ciężko znaleźć jakieś mieszkanko, pokój za niewielkie pieniądze? Gdzie najlepiej szukać takiego lokum? Będę wdzięczny za wszelką pomoc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
98 Postów
Kasia M
(Kasia M)
Początkujący
hej
nie wiem co prawda gdzie są pola namiotowe w Bergen, ale wydaje mi się, że we wrześniu może być Wam trochę zimno, a jeśli nawet nie zimno to na pewno mokro..
generalnie opady w tym miesiącu są spore.
pokoju/mieszkania do wynajęcia możecie szukać np. na finn.no
odnośnie taniego hotelu wydaje mi się, że najprzystępniejsze cenowo są hotele Thon (ok. 200-250 zł za pokój).
ewentualnie: www.citybox.no/?language=en
niemniej raczej trzeba szukać czegoś ze sporym wyprzedzeniem (>1 mc).
trzymam kciuki!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Trzy lata temu bylam pod namiotem na zachodnim wybrzerzu w lipcu i powiem, ze wtedy temperatura w nocy spadala do 2 stopni. Podobno w Bergen pada 300 dni w roku, nie polecam namiotu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
300 dni w roku pada ???
a dziś nie padało i w weekend też nie
gdzie wy chcecie ten namiot w bergen postawić ???.....dookoła góry , chyba że gdzieś w lesie jak znajdziecie miejsce żeby się dało śledziki powbijać . ale kto wam będzie dobytku pilnował jak będziecie szukać pracy albo pracować ???
mieszkanie jest trudno znależć . jak nie macie znajomego który pomoże to nikt z wami nie będzie nawet chciał rozmawiać o wynajmię na miesiąc albo dopóki nieskończy się wam kasa .
łatwo wam zarobek nie przyjdzie pod tymi namiotami bo faktycznie czasami pada kilka razy dziennie nawet przez 3 tygodnie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Paweł Grad
(Grad)
Wiking
a czy Bergen jest bezpiecznym miastem???
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
549 Postów
Grzegorz K
(Grzes203)
Wyjadacz
Bergen jest bardzo bezpiecznym miastem pod warunkiem że nie traficie na polaków albo na grad. nie wiem co gorsze przed jednym i drugim nie ma ucieczki
generalnie jest bezpiecznie, tylko pada cały czas
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
549 Postów
Grzegorz K
(Grzes203)
Wyjadacz
Andy hellboy napisał:
300 dni w roku pada ???
a dziś nie padało i w weekend też nie
gdzie wy chcecie ten namiot w bergen postawić ???.....dookoła góry , chyba że gdzieś w lesie jak znajdziecie miejsce żeby się dało śledziki powbijać . ale kto wam będzie dobytku pilnował jak będziecie szukać pracy albo pracować ???
mieszkanie jest trudno znależć . jak nie macie znajomego który pomoże to nikt z wami nie będzie nawet chciał rozmawiać o wynajmię na miesiąc albo dopóki nieskończy się wam kasa .
łatwo wam zarobek nie przyjdzie pod tymi namiotami bo faktycznie czasami pada kilka razy dziennie nawet przez 3 tygodnie

Słyszałem w radyju norweskim że niejaki Andy z piekła rodem cieszy się wolnością i biega po lasach, mógłbyś więc co jakiś czas rzucić okiem czy nic w namiotach nie ginie przypadkiem lub samoczynnie rodakom naszym.
Fajnie ujęty zaznaczony fragment.
Dałbym Ci za to oklaska, ale mi szkoda
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
ja pilnował ???
ja jestem kleptomanem i biegam rekreacyjnie po lasach . radzę uważać bo jestem kolekcjonerem namiotów
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
549 Postów
Grzegorz K
(Grzes203)
Wyjadacz
Ważne aby dobytek został nietknięty (plazma, sprzęt agd, obrazy)
Jak masz już kilka namiotów to może jakieś osiedle robotnicze dla rodaków wystaw?

"Wynajmę namiot w centrum lasu...."
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok