Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

3
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

kominek - Norwegia

Czytali temat:
Anna Olo Damian Kulig Dawid Raj (4083 niezalogowanych)
15 Postów
Wiking
witam, potrzebuje informacji na temat montazu kominka wolno stojacego , chodzi mi co moge zrobic sam , ile kosztuje montaz . dziekuje wszystkim za pomoc, hwoj
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Wszystko mozesz zrobic sam. Musisz zrobic zgodnie z przepisami - jak wiesz jaki kominek, to znajdziesz jake sa przepisy na necie.
Jedyne co jest obowiazkowe to zatwierdzenie kominka przez straz pozarna - czyli musi przyjsc do domu speci sprawdzic czy wszystko jest zrobione zgodnie z przepisami. Jezeli tego nie masz a bedzie pozar, to nie dostaniesz ubezpieczenia.
Jezeli kominek podlacza ci firma co ma do tego upowaznienie, to oni wydaja papier, ktory wysylasz do strazy pozarnej - wtedy juz nikt do ciebie nie przychodzi.

Znajdz na gulesider.no firme co sie tym zajmuje, niech przyjda i wycenia (wycena nic nie kosztuje, ale musisz miec juz kupiony kominek, lub musisz dokladnie wiedziec jaki masz zamiar miec i jak chcesz, zeby to wszystko wygladalo.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
69 Postów
Początkujący
Zgadzam się z Elise też jestem na etapie kominka i byłam się dowiadywać w firmach co oferują kominki i doznałam szoku, że można samemu sobie podłączyć (o ile oczywiście ktoś sie na tym zna) jest tylko jedna sprawa kominek lub wkład kominkowy (w moim przypadku) muzi być zakupiony w Norwegii, nie może być zakupiony np. na terenie Polski, ponieważ musi się zgadzać jakiś numer (niewiem jak on się nazyw, pokazał mi go gościu na jednym z dokumentów)
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok