Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

5
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

Transport z lotniska Sandefjord Torp do Oslo - Norwegia

1 Post
poczatkujacy
(poczatkujacy)
Wiking
Hej. Rozpoczynam przygodę z Norwegią i mam problem na dzień dobry: nie bardzo idzie mi znalezienie transportu busem czy pociągiem z lotniska Sandefjord Torp do Oslo. Jeśli ktoś mógłby podać link do jakiejś strony (najlepiej po angielsku ) z ofertą przewozu na tej trasie to będę niezmiernie wdzięczny!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
360 Postów

(KonkoN)
Stały Bywalec
pks oslo jest nawet po polsku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Bylo wielokrotnie na forum, ale poczatkujacemu leniowi nie chce sie uzyc wyszukiwarki..

torpekspressen.no/

Do kazdego przylotu podstawiane sa autobusy (jak wyjdziesz z hali przylotow, to nie da sie ich nie zauwazyc). Miejsca Ci nie zabraknie, bilet cos ok. 260kr u kierowcy, albo taniej na internecie.

Mozna tez sie zabrac z "Zenkami i Bogdanami"(tych tez nie da sie nie zauwazyc, sami Cie beda nagabywac) - czyli "PKS Oslo". Jak lubisz takie klimaty, to moze za kilka koron taniej dojedziesz do Oslo, niz komfortowym autobusem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
862 Posty

(6e6)
Maniak
tyle ze Zenek i bogdan zawoza pod dom za mniejsza sume niz torpexpressen plus bilet na t bane, mniej czasu i szybciej. Jak ktos czuje sie zbyt norweski niz norwedzy to wiadomo ze pojedzie expressem.

Co do wszystkich tych busow to polecam tylko pks oslo, reszta ma staroswieckie busy ktorych kierowcy pracuja zasypiaja ze zmeczenia..np polbuss ktorego stanowczo odradzam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
6e6 napisał:
tyle ze Zenek i bogdan zawoza pod dom za mniejsza sume niz torpexpressen plus bilet na t bane, mniej czasu i szybciej. Jak ktos czuje sie zbyt norweski niz norwedzy to wiadomo ze pojedzie expressem.

Co do wszystkich tych busow to polecam tylko pks oslo, reszta ma staroswieckie busy ktorych kierowcy pracuja zasypiaja ze zmeczenia..np polbuss ktorego stanowczo odradzam

Ta szybciej to chyba na fokserod dotrzesz. 15 sztuk i każdego pod drzwi to napewno szybciej. Kumpel 4h kiedyś do Oslo jechał(wycieczka za free) , a w pojeździe same buraki i cebula w bagażu.

Jak ktos czuje sie człowiekiem bardziej niż burakiem to wiadomo czym pojedzie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
499 Postów
Krystian Kozyra
(Krystian85)
Wyjadacz
Jezusie Swiebodzinski - zlituj się i kasuj te idiotyzmy ("nie moge znalezc..." z Wszechmocy swojej. Nawet czlowiek z potrojnym autyzmem - pełen respect - jest w stanie wejsc na strone lotniska i w 12 sekund wszystko wiedziec....
Norwegia powinna w miejscach wjazdowych ustawić bramki IQ.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1577 Postów
cysiek33
(cysiek33)
Maniak
Krystian85 napisał:
Jezusie Swiebodzinski - zlituj się i kasuj te idiotyzmy ("nie moge znalezc..." z Wszechmocy swojej. Nawet czlowiek z potrojnym autyzmem - pełen respect - jest w stanie wejsc na strone lotniska i w 12 sekund wszystko wiedziec....
Norwegia powinna w miejscach wjazdowych ustawić bramki IQ.

a mozna bilet odliczyc od PODATKU
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
51 Postów
Marta S
(Kermiciastko)
Nowicjusz
Wszystko zależy od tego,gdzie się wysiada + ile mamy cierpliwości i szczęścia.
Ja kiedyś jechałam z Bussterminal do Torp chyba ze 3 godziny, po drodze zwiedziłam milion wioch i myślałam,że mnie krew zaleje-dlatego staram się latać na Rygge lub Gardermoen.
Natomiast nie ukrywam,że ceny polskich przewoźników są zdecydowanie tańsze od torpexpressen,czy nsb.
Więc jeśli masz cierpliwość i nie bardzo znasz okolicę, do której masz się dostać to z czystym sumieniem polecam polskich przewoźników PKS Oslo lub Janbuss .
Zawsze możesz jednak jechać na Bussterminal i jechać dalej ( rozkład jazdy na www.ruter.no) - tak na prawdę to nie jest jakaś wielka filozofia( kupno biletu, dotarcie na pociąg, T-bane czy autobus) a przecież jak zapytasz się kogoś o drogę to na pewno Ci pomoże
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
499 Postów
Krystian Kozyra
(Krystian85)
Wyjadacz
cysiek 33 Ty nie pytaj dziś o podatki tylo legaj krzyzem przed TV,bo dzis zaprzysiężenie polskiej wersji Andersena.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1577 Postów
cysiek33
(cysiek33)
Maniak
Krystian85 napisał:
cysiek 33 Ty nie pytaj dziś o podatki tylo legaj krzyzem przed TV,bo dzis zaprzysiężenie polskiej wersji Andersena.
a co ty za PO pulistyczna propagande tu siejesz
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok