Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

4
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

Ogrodnik - Norwegia

Czytali temat:
george555 JRCcompany (1304 niezalogowanych)
5 Postów
B K
(Helgrin)
Wiking
Witam,
poszukuję pracy jako ogrodnik. Mam 5letnie doświadczenie. Pracowałem w Warszawie, wraz z bratem prowadziłem firmę ogrodniczą zorientowaną na ten rynek. Mogę przedstawić zdjęcia zakończonych projektów.
Wykonywałem wszystkie prace związane z tematem:
- zakładanie ogrodów oraz ich całoroczna opieka (opryski, przycinanie, przesadzanie), zakładanie trawników (z siewu i rolki), automatyczne nawodnienia ogrodów, odwodnienia i drenaże
- rozbiórki budynków, usuwanie fundamentów, niwelowanie terenu pod inwestycje, grodzenie posesji, wywóz zanieczyszczeń, malowanie domków
- wycinka drzew, wycinka drzew w trudno dostępnych miejscach z podnośnika lub alpinistycznie, karczowanie zarośli, wykopywanie pni, prześwietlanie drzew.
- układanie kostki betonowej, układanie kostki granitowej, układanie płyt ażurowych, budowa tarasów, podjazdów, chodników, budowa altan, murków oporowych.
Poza tym poza sezonem zajmowałem się odśnieżaniem dachów, parkingów, posesji. W okresie przedświątecznym sprzedaż choinek (na kampusie SGGW).
Obsługuję sprzęt taki jak glebogryzarki, opryskiwacze, piły mechaniczne, zagęszczarki. Mam 26 lat, przylatuję 6tego sierpnia do Oslo. Posługuję się językiem angielskim, zaczynam uczyć się norweskiego.
Z góry dzięki za pomoc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Duzo ogloszen pracy dla ogrodnikow nie ma. A te co sa to wymagaja papierow potwierdzajacych wyksztalcenie + czasami norweski w mowie i pismie.
Mimo to proponuje ci napisac po angielsku takie ogolne podanie o prace i powysylac do roznych firm.
Firmy znajdziesz w ksiazce telefonicznej:
www.gulesider.no/
Wpisz haslo gartner miasto (np. Oslo), lub anleggsgartner miasto, lub trefelling miasto
Pracy mozesz szukac tu:
tjenester.nav.no/stillinger/
www.finn.no/jobb/
Haslo to samo, czyli gartner lub anleggsgartner, lub trefelling .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
B K
(Helgrin)
Wiking
dzięki za odpowiedź, wysyłam podania od jakiegoś czasu..
może skuteczniejszy będzie kontakt osobisty?
jeśli wiecie o jakichś małych firmach ogrodniczych dajcie znać, niewiele tego wujek google pokazuje, a w tak dużym mieście muszą przecież istnieć, mimo że sezon krótki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok