Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

5
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

baraki mieszkaniowe - Norwegia

9 Postów
Grzegorz grzegorz
(grzegorz84)
Wiking
Witam,
szukam firmy która wynajmuje baraki budowlane do mieszkania. Słyszałem, że bez problemu można mieszkać wraz z robotnikami na budowach i że koszt jest dosyć niewielki. Ktoś ma może namiar na taki adres?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:7  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...barack

obama : The White House

1600 Pennsylvania Ave NW
Washington, DC 20500
United States of America
(202) 456-1111
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
101 Postów

(Hermoska)
Początkujący
D O B R E ! Dawno sie tak nie ubawilam! Pozdro!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty

(Veronica *)
Wiking
brzydal napisał:
...barack

obama : The White House

1600 Pennsylvania Ave NW
Washington, DC 20500
United States of America
(202) 456-1111

Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty

(menuone)
Wiking
jest taka liga na internecie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
grzegorz84 napisał: Słyszałem, że bez problemu można mieszkać wraz z robotnikami na budowach i że koszt jest dosyć niewielki....
...I PÓŹNIEJ DZIWICIE SIĘ IŻ SĄ Z WAS PODŚMIECHUJKI ...!!!
klaun w cyrku to mały pikuś .!
---
Jednak do rzeczy :
- W Norge , żaden Budowlaniec pracujący Legalnie , nie mieszka w baraku budowlanym , na terenie budowy ... PARANOJA ...!!! .
- Barak budowlany , to barak lub kontener i służy , do wielu stricte czynności na budowach jednak nie do MIESZKANIA na terenie tejże Budowy !!!
---
Są KONTENERY MIESZKALNE i wyglądają TAK

---
Jednak te Kontenery ... NIGDY NIE ZNAJDUJĄ SIĘ NA BUDOWACH ...!!! .
---
W Oslo , jest sporo takich osiedli Kontenerowych , o mniejszym lub większym standardzie , prowadzonym tak przez osoby prywatne , jak i firmy , większość jest Ogólnodostępna .
Jednak wątpię , by ceny wynajmu , były tam aż tak strasznie Niskie .
---
Dokładnych adresów nie znam , chociaż byłem na trzech takich osiedlach .
Najbardziej znanym , jest Osiedle Kontenerowe na Alnabru za centrum Handlowym , jednak tam dostać się , to marzenie , wolne miejsca są sprzedawane na pniu .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
24 Posty

(Sabuniek)
Wiking
gabriel napisał:
grzegorz84 napisał: Słyszałem, że bez problemu można mieszkać wraz z robotnikami na budowach i że koszt jest dosyć niewielki....
...I PÓŹNIEJ DZIWICIE SIĘ IŻ SĄ Z WAS PODŚMIECHUJKI ...!!!
klaun w cyrku to mały pikuś .!
---
Jednak do rzeczy :
- W Norge , żaden Budowlaniec pracujący Legalnie , nie mieszka w baraku budowlanym , na terenie budowy ... PARANOJA ...!!! .
- Barak budowlany , to barak lub kontener i służy , do wielu stricte czynności na budowach jednak nie do MIESZKANIA na terenie tejże Budowy !!!
---
Są KONTENERY MIESZKALNE i wyglądają TAK

---
Jednak te Kontenery ... NIGDY NIE ZNAJDUJĄ SIĘ NA BUDOWACH ...!!! .
---
W Oslo , jest sporo takich osiedli Kontenerowych , o mniejszym lub większym standardzie , prowadzonym tak przez osoby prywatne , jak i firmy , większość jest Ogólnodostępna .
Jednak wątpię , by ceny wynajmu , były tam aż tak strasznie Niskie .
---
Dokładnych adresów nie znam , chociaż byłem na trzech takich osiedlach .
Najbardziej znanym , jest Osiedle Kontenerowe na Alnabru za centrum Handlowym , jednak tam dostać się , to marzenie , wolne miejsca są sprzedawane na pniu .

Dokładnie tak jak Kolega napisał, ja tylko uzupełnie że baraki na Alnabru mają po 11m2 i kosztują ok 3500kr miesiecznie, sorki ale nie pamitam dokładnie, na pewno coś w przedziale 3200 - 4200
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
no to za 4k jakis obsurny hybel sie znajdzie po tamtej stronie oslo... lørenskog moze.... za 5k.... i masz swoje!!! mieszkasz sam... i masz spokoj!!!! yhm... ale mozna tez i w barakach. kto co lubi!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Yatsek napisał:
no to za 4k jakis obsurny hybel sie znajdzie po tamtej stronie oslo... lørenskog moze.... za 5k.... i masz swoje!!! mieszkasz sam... i masz spokoj!!!! yhm... ale mozna tez i w barakach. kto co lubi!!!Wynokwiasz Jacku i tyle .
Tak "obskurny" hybel , jak i te baraki to taka sama klasa .
A i nieraz ten Barak ma lepszy standard niż te hyble w Oslo .
---
W Baraku /konkretnie tego typu co przedstawiłem/ również Mieszkasz sam , jest osobne wejście tak z pasażu jak i z galerii w zależności od układu danego zespołu .
---
Baraki nie są na wieczność , chociaż znam ludzi którzy mieszkają tam i po cztery lata .
---
Tak w bloku mieszkalnym z hyblami , jak i na osiedlu z barakami ... !
Nikt , Nikogo ... nie zmusza , do brania udziału w libacjach ...
---
Każdy żyje własnym życiem .
---
W 2006 roku , jak już szukałem czegoś samodzielnego to w samym Oslo zwiedziłem ponad PIĘĆ takich Osiedli i tylko w Jednym Była wolna RUDERA i może właśnie dlatego ...
A i tak zarządca , Krzyczał wtedy 6000Kaucji i 2000 co miesiąc , umowa minimum na pół roku . REMONT RUDERY NA WŁASNY KOSZT ...!!! .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok