Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

2
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

Ciekawe miejsca - Norwegia

1 Post

(giovi2)
Wiking
Ludzie dajcie namiary na jakies ciekawe miejsca w okolicach Oslo,ktore warto zwiedzic.
Na pewno czesc z Was lubi w wolnej chwili wybrac sie na wycieczke i odkrywac nowe,piekne miejsca.
Podzielcie sie informacjami
Zgłoś wpis
Oceń wpis:11  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fullcasco)
Wiking
BYGDOY krowy gesi w stolicy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:12  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
giovi2 napisał:
Ludzie dajcie namiary na jakies ciekawe miejsca w okolicach Oslo,ktore warto zwiedzic.
Na pewno czesc z Was lubi w wolnej chwili wybrac sie na wycieczke i odkrywac nowe,piekne miejsca.

WZGLĘDNE POJĘCIE ....
Wszystko zależy od indywidualnego zapatrywania na otoczenie...
Dla jednych będzie ciekawy porost morski nabrzeżny z zaczepioną małżą , widocznymi tylko przy niskim stanie fiordu ...
A dla innego park z grzybami ,jagodami,borówkami, których nikt nie niszczy i nie zbiera a przecież to Stolica Państwa...
Jednym odpowiada zwiedzanie muzeum , innym widoki naturalne ...
Będąc w okolicach Oslo przez cztery miesiące , "zwiedzałem" wszystko po kolei co się akurat trafiło po drodze... ...
Z daleka omijałem wszystkiego typu muzea.,.wystawy... i wszystkie imprezy zorganizowane ...nie lubię tłoku i przestrzeni zamkniętych...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:13  
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak
giovi2 napisał:

Jakiś czas temu pisałem o Gamle Lier Mentalsykehus, dobre miejsce na wycieczkę, dookoła tych budynków znajduje się czynny szpital psychiatryczny, można zaparkować na terenie, ale jak głosi tablica inf., na własną odpowiedzialność .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:10  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(giovi2)
Wiking
Dzieki Dino wlasnie o takie atrakcje mi chodzilo Jestem zobowiazana jak masz jeszcze podobne miejscowki to dawaj na afisz

Gabriel,muzea ,wystawy itd mnie nie interesuja,chodzilo mi raczej o przyrode
Zgłoś wpis
Oceń wpis:8  
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak
giovi2 napisał:
Dzieki Dino wlasnie o takie atrakcje mi chodzilo Jestem zobowiazana jak masz jeszcze podobne miejscowki to dawaj na afisz

Gabriel,muzea ,wystawy itd mnie nie interesuja,chodzilo mi raczej o przyrode
`

Proszę bardzo. Niedaleko Lier jest Asdøljuvet, piękny wąwóz z płynącą przez niego rzeką i wodospadem Høgfossen. Przy drodze jest parking podpisany "Asdøljuvet". Dwa oznakowane szlaki zaczynające się w pobliżu szosy prowadzą do położonego powyżej wąwozu jeziora Asdøltjern. Jeden szlak prowadzi przez wąwóz, a drugi przez otaczające go wzgórza. Idealny teren na dwu, trzy godzinny wypad.

Wodospad Høgfossen
PS:
   Dać panel sterowania przysłowiowej blondynce , dlatego dopiero teraz mapka:

Wjazd na parking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-7  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(giovi2)
Wiking
Dzieki Dino
Zgłoś wpis
Oceń wpis:11  
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak

Tutaj znajdziesz trochę o Skaugumsåsen obok Hvalstad.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(giovi2)
Wiking
Dzieki wielkie DINO
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj
555 Postów
inga s.
(limetka81)
Wyjadacz
a mnie by interesowały ewentualne ciekawe muzea i tym podobne miejsca godne polecenia. macie coś do zaoferowania? lubę zwiedzać
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-10  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok